Πάτρα: Ολοκληρώθηκαν με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις αγιασμού των υδάτων(ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 11.01

Ολοκληρώθηκαν με τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων στο μώλο της Αγίου Νικολάου και στην δεξαμενή στην Άνω Πόλη της Πάτρας,  οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των θεοφανείων.

Στο μώλο της Αγίου Νικολάου παρουσία εκατοντάδων πιστών,  ο Μητροπολίτης Πατρών κ Χρυσόστομος, έριξε στη θάλασσα τον τίμιο σταυρό, όπου στη συνέχεια παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ,δεκάδες νέοι έπεσαν στη θάλασσα προκειμένου να τον πιάσουν.

Στις εκδηλώσεις παρέστη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της περιοχής

Τον σταυρό στο Μόλο της Πάτρας έπιασε ο 19χρονος Μάρκος Αναστασόπουλος.

Αρχική Ενημέρωση 07.20

Με την δέουσα θρησκευτική λαμπρότητα τιμά σήμερα η Πάτρα τα Θεοφάνεια. Στις 10.30 το πρωί, στον  Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, θα τελεστεί Δοξολογία στην οποία θα ιερουργήσει ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας αλλά και πλήθους πιστών.

Στη συνέχεια με Πομπή από το Ναό θα κατευθυνθούν στο Μώλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 11 το πρωί, θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού και Αγιασμός των Υδάτων.

Αρκετοί και φέτος αναμένεται να βουτήξουν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, θα γίνει εκκίνηση της πομπής από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορος στη Δεξαμενή, για τον αγιασμό των υδάτων.

Τέλος, στις 12.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελετή αγιασμού των υδάτων στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE