Αντικατάσταση προσωπικού με εξωτερικό συνεργάτη προκαλεί ανησυχία στους εργαζόμενους στο "ΠΡΩΤΟ"

Η άρνηση εκ μέρους των εργαζομένων του να αποδεχθούν πρόγραμμα περικοπών στις απολαβές τους, οδήγησε στην διακοπή συνεργασιών στις τάξεις των συνεταιρισμένων στη βιομηχανία παστερίωσης γάλακτος «Πρώτο», που έλαβε την απόφαση της αντικατάστασης τμήμα του προσωπικού του με εξωτερικό διανομέα!
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει προβληματισμό, με την εταιρεία να αφήνει να εννοηθεί, πως μόνο με αυτό τον τρόπο, θα μπορέσει να κερδίσει το στοίχημα του ανταγωνισμού στην αγορά του γάλακτος.
Το σίγουρο είναι πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις… 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ από το κλαδικό συνδικάτο εργαζομένων στα ποτά-τρόφιμα ν. Αχαΐας
"Η Διοίκηση του Κλαδικού Συνδικάτου εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας καταγγέλλει σε όλους τους εργαζομένους τη διοίκηση της πατρινής γαλακτοβιομηχανίας “ΠΡΩΤΟ” για τις απολύσεις 6 εργαζομένων.
Η γαλακτοβιομηχανία “ΠΡΩΤΟ” πατώντας πάνω στο αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προχώρησε στο μέγιστο αριθμό απολύσεων ανά μήνα με σκοπό να συνεχίσει και τους επόμενους μήνες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση να μην υποκύψουν στο φόβο και στις ορέξεις της εργοδοσίας  για την αύξηση των κερδών της σε βάρος των ίδιων. Καλούμε το Επιχειρησιακό Σωματείο της εταιρίας “ΠΡΩΤΟ” να καλέσει σε γενική συνέλευση όλων των εργαζομένων της εταιρίας για συντονισμό σε αγώνα ενάντια στις άδικες απολύσεις της εργοδοσίας. Το Κλαδικό Συνδικάτο εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας θα στηρίξει κάθε αγωνιστική προσπάθεια για να επιστρέψουν στις δουλιές τους όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν και θα σταθεί στο πλάι όλων όσοι νοιώθουν μόνοι τους απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας “ΠΡΩΤΟ” να οργανωθούν στο κλαδικό συνδικάτο, να αντιπαλέψουμε συλλογικά κάθε επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα είτε αυτή προέρχεται από τη διοίκηση του εργοστασίου, είτε από την αντεργατική στάση της κυβέρνησης-ΕΕ. Να δώσουμε το παρόν στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Κυριακή 25 Νοέμβρη στις 10:00 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Κανένας συμβιβασμός με τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας.
Καμία απόλυση, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του εργοδότη.
ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/11 ΣΤΙΣ 10:30
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ"

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE