"Μαζική εξόντωση" σκυλιών με φόλες κοντά στο ΠΠΝΠ καταγγέλλει η Πανελλαδική Φιλοζωική-Περιβαλλοντική Ομοσπονδία(ΦΩΤΟ)

Περίπου 15 αδέσποτα σκυλιά εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες νεκρά, δηλητηριασμένα από φόλες στον χώρο του Πανεπιστημίου στο Ρίο Αχαΐας κοντά στην Ιατρική Σχολή, 4 δηλητηριάστηκαν στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, και πολλά ακόμα αγνοούνται, αφού δεν έχουν εντοπιστεί από τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν. Το πιο πρόσφατο θύμα εντοπίστηκε νεκρό στις 13 Οκτωβρίου και ήταν ο σκύλος που φρόντιζε η  Μαρίζα Μέντζιου, η οποία είναι φοιτήτρια Ιατρικής.

Η Άντα Δημοπούλου μέλος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή τονίζει στο "zoosos.gr", ότι «Όλα τα σκυλιά που πέθαναν ήταν πλάσματα που προήλθαν από εγκαταλείψεις ανθρώπων, που όμως ζούσαν αδιαμαρτύρητα την αλήτικη ζωή τους, αρκούμενα στο φαγητό και περίθαλψη που τους πρόσφεραν οι εθελοντές. Ήταν ζώα στειρωμένα και εμβολιασμένα, είτε με έξοδα των εθελοντών είτε από το Δήμο Πατρέων.

Γι’ αυτά τα πλάσματα δεν υπάρχει χώρος. Δεν υπάρχει σπιθαμή σ’ αυτόν τον πλανήτη. Ο πλανήτης είναι μόνο για τους εγκληματίες ανθρώπους. Αναρωτιέμαι που είναι τώρα οι δημοσιογράφοι που κατ’ επανάληψη έγραφαν για τα τρομερά σκυλιά δολοφόνους που επιτίθενται στους περαστικούς να γράψουν για τους εγκληματίες ανθρώπους που δολοφόνησαν αθώα πλάσματα;

Τα σκυλιά λοιπόν που απ’ ότι είχε καταγραφεί έκαναν επιθέσεις στο νοσοκομείο, κάτι που το έκαναν σαν παιχνίδι στην ουσία, ήταν μόνο 2, και τα οποία περισυλλέχτηκαν και φυλάσσονται με έξοδα εθελοντών σε ιδιωτικό χώρο μέχρι να υιοθετηθούν. Ναι σε ιδιωτικό χώρο. Γιατί ζητήθηκε κατ’ επανάληψη βοήθεια από το Πανεπιστήμιο Πατρών, προσφέροντας το χώρο της Μέριμνας μόνο για λίγο καιρό ως καταφύγιο και φιλοξενία των ζώων μέχρι να τους βρούμε οικογένειες, αλλά αρνήθηκαν. "Υπάρχουν άλλα σχέδια για το χώρο αυτό εκ μέρους του Πανεπιστημίου" μας είπαν…

Επί πλέον ας σημειωθεί ότι νοσηρές ομάδες αμφισβήτησαν τους εθελοντές αφήνοντας υπονοούμενα πως πήραν τα ζώα αυτά από το χώρο προκειμένου να τους κάνουν κακό. Δημιούργησαν προβλήματα ενοχλώντας ακόμα και την κτηνίατρο που τα περιθάλπει και ζητώντας να τα δουν σαν να πρόκειται για έργα προς έκθεση. Η ανθρώπινη ηλιθιότητα και ματαιοδοξία δεν έχει όρια!

Μα πάντα τα θύματα είναι οι πιο αδύναμοι. Πάντα επιλέγονται οι εύκολες λύσεις».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE