Έρχεται ο μίνι καύσωνας στην Δυτική Ελλάδα

Θερμοκρασίες σχεδόν δέκα βαθμούς πάνω από το μέσο όρο της εποχής θα επικρατήσουν την εβδομάδα που διανύουμε, με τη χώρα να κινείται σε ρυθμούς μίνι καύσωνα. 

Ο μέσος όρος θερμοκρασιών της εποχής, δηλαδή για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου είναι οι 24 βαθμοί, όμως έως και την Πέμπτη, αναμένουμε 32-33 τουλάχιστον. Ήδη από την Παρασκευή όμως και από τη βόρεια Ελλάδα η ζέστη θα υποχωρήσει, καθώς αναμένονται και τοπικές μπόρες, ενώ από το Σάββατο η θερμοκρασία επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα. 

Οι θερμές αέριες μάζες που θα φτάσουν στη χώρα μας από τα δυτικά, έχουν ήδη ξεκινήσει από την Αφρική και επηρεάζουν σήμερα την Νότια Ιταλία. Από την Τετάρτη το κύμα της ζέστης θα φτάσει στη Δυτική Ελλάδακαι σταδιακά θα επεκταθεί προς την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία. Αργολίδα, Λαμία, Αλίαρτος και Καρδίτσα είναι οι περιοχές που θα «σπάσουν τα κοντέρ».

Την Πέμπτη, που αναμένεται να είναι η πιο ζεστή μέρα, το θερμόμετρο στις περιοχές αυτές θα δείξει έως και 33 βαθμούς, όπως αναμένουν οι μετεωρολόγοι. Όπως μάλιστα εξηγεί στο Έθνος ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, εάν η συννεφιά και η υγρασία δεν συγκρατούσαν τον υδράργυρο, που διαφορετικά θα έδιχνε ακόμα και 37 βαθμούς!

Το επόμενο κύμα ζέστης αναμένεται στις 15 Μαΐου, όπως δείχνουν προς το παρόν τα μοντέλα πρόγνωσης. 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE