«Κούρεμα – μαμούθ» για όσους προλάβουν

«Παράθυρο» ως τις 27 του μήνα ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών για τη ρύθμιση κυρίως παλιών οφειλών, που επιβαρύνονται με υπέρογκες προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Το κίνητρο είναι ότι καταβάλλοντας όλη ή μέρος της αρχικής οφειλής, μπορείς να «κουρέψεις» ακόμα και το 100% των προσαυξήσεων, όσο μεγάλες κι αν είναι!

Η ρύθμιση- εξπρές έχει προφανή στόχο να προσελκύσει οφειλέτες με χρέη που λίγο ως πολύ θεωρούνται ανείσπρακτα, καθώς έχουν διογκωθεί τόσο λόγω προσαυξήσεων, που καθίστανται ασύμφορη ακόμα και η ρύθμιση τους σε 100 δόσεις. 

Το κέρδος για το υπουργείο Οικονομικών ότι θα βάλει άμεσα «ζεστό» χρήμα στα κρατικά ταμεία αλλά το ερώτημα είναι αν θα υπάρξει ανταπόκριση.

Για παράδειγμα για συνολική 8.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 3.000 ευρώ είναι η αρχική οφειλή και τα υπόλοιπα είναι οι προσαυξήσεις, αν κάποιος καταβάλει εφάπαξ την αρχική οφειλή, εξοφλά, αφού «κουρεύει» το 100% των προσαυξήσεων, δηλαδή και τις 5.000 ευρώ. 

Αν υποθέσουμε ότι η καταβολή αφορά στο 50% της αρχικής οφειλής, δηλαδή 1.500 ευρώ, τότε «κουρεύεται» το 50% των προσαυξήσεων, δηλαδή 2.500 ευρώ. Το υπόλοιπο της οφειλής, δηλαδή 4.000 ευρώ, μπορεί να υπαχθεί κανονικά στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

 

 
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE