Τεράστιο πανό για τους πρόσφυγες στις σκάλες Αγίου Νικολάου

Πανό στις σκάλες της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα, ανήρτησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη της πρωτοβουλίας «"Open Borders"- Safe Passage-Stop Wars" Κανένας πρόσφυγας μόνος του-Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!», δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αλληλεγγύη τους στο δράμα των προσφύγων. Το πανό, μήκους 10 μέτρων, έμεινε στις σκάλες από τις 12.30 και για περίπου μια ώρα. Στη συνέχεια τα μέλη της πρωτοβουλίας προχώρησαν σε παρέμβαση στην πλατεία Γεωργίου, ενημερώνοντας τους Πατρινούς για τους στόχους της δράσης.

Το μήνυμα της δράσης:

«Απέναντι στη λογική της Ευρώπης φρούριο εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.

Εδώ και μήνες σύσσωμη η ελληνική κοινωνία πρωτοστατεί σε ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης στα νησιά και τις πόλεις.

Η κοινωνική πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Safe Passage- Stop WARS υπερασπίζεται το δικαίωμα των προσφύγων στη ζωή και την αξιοπρέπεια.

Αγωνιζόμαστε για να υπάρξει ασφαλής δίοδος για όλους τους πρόσφυγες, για όλους τους κατατρεγμένους που βιώνουν τον πόλεμο και έρχονται αντιμέτωποι με το θάνατο. Να νικήσει η ζωή, να νικήσει η αλληλεγγύη ενάντια στις ακροδεξιές φωνές της Ευρώπης, ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Η Ευρώπη δεν έχει δικαίωμα να καταπατήσει την συνθήκη της Γενεύης και τις διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν τους πρόσφυγες.»

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE