Στρατοκρατούμενα τα Κέντρα Φιλοξενίας- Αποκαλύπτουμε το έγγραφο

Είναι γεγονός πλέον ότι οι χώροι φιλοξενία για πρόσφυγες , που θα γίνουν και στην Πάτρα, θα διοικούνται αποκλειστικά από αξιωματικούς του Στρατού ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν προκειμένω στην Πάτρα, Δήμος και Περιφέρεια, θα έχουν επικουρικό λόγο καθώς όλος ο συντονισμός έχει δοθεί στο Υπουργείο Άμυνας.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης που έχει σταλεί στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που περιγράφει την απόφαση.

Συγκεκριμένα η απόφαση , που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 630/09 2016 τ. Β΄, αναφέρει: «Των οργάνων προίστανται ανώτεροι αξιωματικοί, οι οποίοι υπηρετούν στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων , που εδρεύουν στις περιοχές όπου λειτουργούν τα Κέντρα ως επικεφαλής συντονιστές με βοηθούς αξιωματικούς της ΕΛ-ΑΣ.

Το Κέντρο στελεχώνεται από στρατιωτικό προσωπικό καθώς και από προσωπικό της ΕΛ-ΑΣ του Λιμενικού Σώματος και λοιπών δημόσιων αρχών»…

Να σημειωθεί ότι το έγγραφο έχει ημερομηνία 7 Μαρτίου του 2016.

Μέχρι τώρα, μόνο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Πάτρα έχει ανακοινώσει , από τις 10/3/16 , δυο υπαλλήλους που θα συνεργάζονται με αυτά τα κέντρα.

Τα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, κατά τον βουλευτή Ανδρέα Ριζούλη, θα είναι δυο και ενδεχομένως να φιλοξενήσουν 2.000 πρόσφυγες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από την στιγμή που εμπλέκεται ο Στρατός και μάλιστα σε κύριο ρόλο, τα Κέντρα Φιλοξενίας θα βρίσκονται στην απόλυτη εξουσία του και για το λόγο αυτό αρκετοί σχολιάζουν ότι αυτά τα Κέντρα επί της ουσία θα είναι χώροι κράτησης των προσφύγων.

Είναι επίσης γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη δημιουργεί αντιδράσεις , που έρχονται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, καθώς η εμπλοκή του Στρατού θεωρείτε «παρέμβαση» στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Από την άλλη μεριά η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει πολιτικά το πρόβλημα κάνοντας λόγο για «φυλακές ανθρώπινων ψυχών» επικαλούμενη τα δικαιώματα των προσφύγων που απορρέουν από την συνθήκη της Γενεύης.

Μ.Μ

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE