Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα η Πάτρα τίμησε τον Πολιούχο της -φωτο-video-

Με την επίσημη δοξολογία και την λιτανεία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας Αποστόλου Ανδρέα. Από τις 7 το πρωί ξεκίνησε ο όρθρος. Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε επίσημη δοξολογία κι αμέσως μετά η λιτάνευση της τιμίας κάρας και της εικόνας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης παρουσία χιλιάδων πιστών.

Στις 11 έφθασε στην Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας : «Τύχη αγαθή, η Αχαΐα και η Πάτρα πορεύονται ανά τους αιώνες υπό την σκέπη και την ευλογία του Αγίου Ανδρέου, του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων. Από αυτόν εδώ τον Τόπο, όπου άθλησε και μαρτύρησε υπέρ Χριστού, το κήρυγμα του Αγίου Ανδρέου αναβλύζει πάντα, και κυρίως στις μέρες μας, επίκαιρο για την Ελλάδα μας και τον Λαό μας αλλά και για ολόκληρη την Χριστιανοσύνη: Αγάπη στον Συνάνθρωπο, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη».

 

Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε φτάσει ο Βασίλης Λεβέντης

Στον ιερό ναό έφθασε στις 10:50 και η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου που εκπροσωπεί την Κυβέρνηση. Σε δηλώσεις της τόνισε: Ελπίζω ότι θα τα βγάλουμε πέρα αν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας και στηρίζει ο ένας τον άλλο". Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα τα καταφέρει, γιατί έχει την θέληση.

Στον Ιερό Ναό έφθασαν λίγο μετά τις 10:55 η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μαζί με τον βουλευτή Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είπε ότι σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται ομοψυχία.

Λίγα λεπτά μετά τις 10:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα έφθασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, υποψήφιος για την Προεδρία της ΝΔ είπε ότι οι Έλληνες όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να βγούμε από αυτή την κρίση και θα βγούμε.

Νωρίτερα στον ιερό ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα έφθασε και ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, καθώς και πολλοί ακόμα επίσημοι.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Αχαιή αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου. Παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο Βασίλης Λεβέντης. Επίσης οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ  Απόστολος Τζιτζικώστας και Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ αναβλήθηκε η επίσκεψη Μεϊμαράκη. Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, ο α΄ επιλαχών βουλευτής Αχαΐας των ΑΝΕΛ Γιάννης Λαϊνιώτης εκπροσώπησε το Κίνημα και την πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Πολιούχου.

Πλήθος πιστών και σήμερα στην κορύφωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον Πολιούχο της Πάτρας Άγιο Απόστολο Ανδρέα

29-11-15 Την Κυριακή, παραμονή της γιορτής , τελέστηκε με  λαμπρότητα ὁ πανηγυρικός Ἑσπερινός τῆς ἑορτῆς τῆς μνήμης τοῦ Ἁγίου ἐνδόξου  Ἀποστόλου Ἀνδρέου, ἱδρυτοῦ τῆς τῶν Πατρέων Ἐκκλησίας. Δείτε φωτό από τον κατάμεστο ναό του Αγίου Ανδρέα την Κυριακή το απόγευμα

 Δείτε σε ένα μοναδικό video τον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα από ψηλά !

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE