Πάτρα: Ιδού οι "αιχμάλωτοι" της εφορίας

Ο φορολογικός .... γολγοθάς αλλά και οι απειλές για αναγκαστικά μέτρα και πλεριστηριασμούς , απο εφορία και Δημόσιο, δεν έχει τέλος για τους πολίτες της Πάτρας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας. Οι φορολογομούμενοι στην Πάτρα μετέχουν σε μια αναγκαστική παρουσία κάθε μήνα στην ΔΟΥ που ανήκουν για να μπορέσουν να είναι συνεπείς και για να μην αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.

Αυτό, ωστόσο, πρϋποθέτει, ότι κάθε μήνα θα πρέπει να έχουν στην τσέπη τους και το ανάλογο ποσό που θα πρέπει να καταβάλλουν, και απο εδώ και μπρος, αρχίζουν τα προβλήματα...

Ήδη για αρκετούς φορολογούμενους που είχαν εκκρεμότητες ισχύσαν οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. Όσες επιβλήθηκαν από την αρχή του 2015 έως και τον Ιούνιο εις βάρος οφειλετών του Δημοσίου, έφτασαν τις 19.189 (σ.σ. στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς), όταν για όλο το 12μηνο του 2014 είχαν γίνει συνολικά 15.500 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μισθωμάτων και άλλων πληρωμών προς τρίτους.

Η ίδια εικόνα επικρατεί και στις παραγγελίες κατασχέσεων ακίνητης περιουσίας που δόθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από το δικαστικό τμήμα της Α΄ ΔΟΥ και οι οποίες έφτασαν τις 537, έναντι 263 που είχαν γίνει για το δεκάμηνο του 2014.

Στο εξής, και για ένα χρόνο, ραντεβού με την Εφορία θα έχουν κάθε μήνα οι φορολογούμενοι, τουλάχιστον ώς τον Δεκέμβριο του 2016, αφού για λόγους αύξησης της εισπραξιμότητας το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών είναι να σπάσουν οι φορολογικές υποχρεώσεις του 2016 σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις.

Κάθε μήνα λοιπόν, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να τακτοποιούν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις ως εξής


Τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, λήγει η προθεσμία για:

την καταβολή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων
την καταβολή της πρώτης δόσης από την αναδρομική αύξηση της προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις (από το 80% στο 100%)
την καταβολή της 2ης δόσης του ΕΝΦΙΑ

Τον Δεκέμβριο πρέπει να καταβληθούν:

Η 3η δόση του ΕΝΦΙΑ
Τα τέλη κυκλοφορίας
Η δεύτερη δόση της αυξημένης προκαταβολής φόρου για επιχειρήσεις

Οι υποχρεώσεις του 2016

Ιανουάριος: 4η δόση του ΕΝΦΙΑ

Φεβρουάριος: 5η δόση του ΕΝΦΙΑ - Ξεκινά η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, που λήγει τον Απρίλιο.

Μάιος: 1η δόση φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, φόρου πολυτελούς διαβίωσης και τέλους επιτηδεύματος - Εκκαθάριση του νέου φόρου ακινήτων για το 2016.

Ιούνιος: 1η δόση του φόρου ακινήτων

Ιούλιος: 2η δόση του φόρου εισοδήματος και 2η δόση του φόρου ακινήτων

Αύγουστος: 3η δόση φόρου ακινήτων

Σεπτέμβριος: 3η δόση φόρου εισοδήματος, 4η δόση φόρου ακινήτων

Οκτώβριος: 5η δόση φόρου ακινήτων

Νοέμβριος: 6η δόση φόρου ακινήτων

Δεκέμβριος: 7η δόση φόρου ακινήτων και τέλη κυκλοφορίας

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE