Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας: Διαμαρτυρία με ανοικτά καταστήματα και… κηδειόχαρτα

Με ανοικτά καταστήματα (χωρίς υπαλλήλους και χωρίς να εξυπηρετούν καταναλωτές) και με… κηδειόχαρτα στις βιτρίνες τους, θα αντιδράσουν οι έμποροι της Πάτρας στην απόφαση να μην ανεβάσουν ρολά


Με ανοικτά καταστήματα (χωρίς υπαλλήλους και χωρίς να εξυπηρετούν καταναλωτές) και με… κηδειόχαρτα στις βιτρίνες τους, θα αντιδράσουν οι έμποροι της Πάτρας στην απόφαση να μην ανεβάσουν ρολά οι εμπορικές επιχειρήσεις της Αχαίας, ενώ παράλληλα καλούν σε κινητοποίηση αύριο,  κατά την επίσκεψη του Στ. Πέτσα στην πόλη.

 

Σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, αναφέρονται τα εξής:

 

«Τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με μία αιφνιδιαστική ακατανόητη και αδικαιολόγητη απόφαση αναιρέθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου για Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη που μόλις την Τετάρτη είχε αναγγελθεί.

 

Ο Εμπορικός κόσμος βιώνει έναν άνευ προηγουμένου εμπαιγμό και εξευτελισμό. Είμαστε πάνω από 3 μήνες κλειστοί με κρατική εντολή και χωρίς καμία στήριξη. Βρισκόμαστε σε απόγνωση και χωρίς πλέον άλλες αντοχές. Σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε έξαρση της πανδημίας αποδεικνύοντας το αυταπόδεικτο ότι το λιανεμπόριο δεν αποτελεί εστία μετάδοσης του ιού. Πληρώνει όμως βαρύ τίμημα με την καταστροφή χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και άνοιγμα των καταστημάτων στις 5 Απριλίου, με αυστηρή τήρηση περιοριστικών μέτρων στη λειτουργία τους.

 

O Ζητάμε από τους Βουλευτές της Αχαΐας, την Περιφέρεια, τον Δήμο και το Επιμελητήριο να πάρουν σαφή θέση για να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη.

 

O Ζητάμε άμεση οικονομική στήριξη και ενίσχυση για το διάστημα που έχουμε παραμείνει κλειστοί, αποζημίωση για αδιάθετα εμπορεύματα και για την μείωση του τζίρου το 2020».

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE