Στο «ρυθμό» των ρίχτερ η Πάτρα - Πάνω απο 15 σεισμοί

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 08.15 το πρωι κι έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Πάτρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικο Ινστιτούτο είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ και επίκεντρο 12 χλμ νοτια της πόλης. Το εστιακό

 Ούτε ένας, ούτε δύο... 16 μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην Πάτρα από τις 5:30 τα ξημερώματα που "ξύπνησε" η πόλη από ισχυρή σεισμική δόνηση. 

Πρόκειται για σμηνοσειρά σύμφωνα με τον καθηγητή σεισμολογίας Άκη Τσελέντη.

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 08.15 το πρωι κι έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Πάτρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικο Ινστιτούτο είχε μέγεθος 3,5 Ρίχτερ και επίκεντρο 12 χλμ νοτια της πόλης. Το εστιακό βάθος ήταν στα 5 χλμ. Ενώ και η διάρκειά του ήταν μεγαλύτερη από τον πρωινό των 3,1 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την πόλη με αρκετούς από τους κατοίκους που είχαν ήδη ξυπνήσει να βγαίνουν στους  δρόμους ανήσυχοι, μιας και η διάρκειά της δόνησης ήταν αρκετά μεγάλη.

Από τα ξημερώματα έχουν σημειωθεί αρκετές σεισμικές δονήσεις μικρού μεγέθους με τη μεγαλύτερη 3,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκαν από τις 5.27′ τα ξημερώματα  έως τις 7.24′  το πρωί, με το επίκεντρο για τις πέντε από αυτές να εντοπίζεται 9 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας.

Η πρώτη σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 1,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η πιο αισθητή δόνηση ήταν της τάξεως των 3.1.  βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και σημειώθηκε στις 5.32′ . Ακολούθησαν και άλλες σεισμικές δονήσεις μεγέθους 2.1 έως 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ πάντα με το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων

 

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE