Τέταρτη βδομάδα lockdown για την Πάτρα όμως... δεν μειώνονται τα κρούσματα

Τα 112 κρούσματα της Τρίτης δείχνουν ότι η κατάσταση στην Αχαΐα συνεχίζει να είναι δύσκολη παρά το σκληρό lockdown εβδομάδων που έχει η περιοχή. Ακόμη πιο ανησυχητικός είναι ο αριθμός των

Τα 112 κρούσματα της Τρίτης δείχνουν ότι η κατάσταση στην Αχαΐα συνεχίζει να είναι δύσκολη παρά το σκληρό lockdown εβδομάδων που έχει η περιοχή. Ακόμη πιο ανησυχητικός είναι ο αριθμός των νοσηλευόμενων που δεν μειώνεται, δοκιμάζοντας καθημερινά τις αντοχές του δημόσιου συστήματος υγείας της περιοχής.

Συνολικά στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας νοσηλεύονται 138 ασθενείς. Από αυτούς, οι 24 δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό μέσα από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύονται συνολικά 90 άτομα με κορονοϊό εκ των οποίων τα 17 βρίσκονται στη ΜΕΘ.

56 ασθενείς έχει το Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" και από αυτούς οι 7 βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αντί να μειώνονται... αυξάνονται τα ενεργά κρούσματα

Η Πάτρα διανύει πλέον την 4η εβδομάδα σκληρού lockdown.

Ήταν Σάββατο 6 Φλεβάρη όταν τέθηκαν σε ισχύ τα νέα αυστηρά μέτρα που έβαλαν την αχαϊκή πρωτεύουσα στο βαθύ κόκκινο και την κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης σε σκληρή καραντίνα.

Παρόλα αυτά οι αριθμοί δείχνουν ότι τα μέτρα δεν τηρούνται σωστά, αφού από την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφεται αύξηση των ενεργών κρουσμάτων μέσα στην κοινότητα.

Όπως φαίνεται παρακάτω την προηγούμενη Δευτέρα (22/2) η Πάτρα κατέγραφε 461 ενεργά κρούσματα, ενώ μια εβδομάδα μετά και παρά τα σκληρά μέτρα τα ενεργά κρούσματα έχουν εκτοξευτεί στα 550!

Τα 112 κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ για ολόκληρη την Αχαΐα κατανέμονται ως εξής:

- Πάτρα 76

- Φυλακές 10

- Χαλανδρίτσα 3

- Αίγιο 5

- Άραξος 1

- Ρίο 1

- Κάτω Αχαΐα 10

- Λακόπετρα 1

- Οβρυά 1

- Ερυμάνθεια 2

- Βραχνέικα 1

- Καλάβρυτα 1

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE