Φυλακές Αγ. Στεφάνου : «Φούντωσε» o κορωνοϊός - 41 έχουν φτάσει τα κρούσματα

Νεότερα : Διαμαρτυρία των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι ζητούν να εμβολιαστούν καθώς όπως λένε η διασπορά του κορονοϊού στους κρατούμενους είναι μεγάλη,  νοσούν 41 κρατούμενοι.  Όπως

Νεότερα : Διαμαρτυρία των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι ζητούν να εμβολιαστούν καθώς όπως λένε η διασπορά του κορονοϊού στους κρατούμενους είναι μεγάλη,  νοσούν 41 κρατούμενοι.  Όπως αναφέρει ο πρόεδρος, η ανησυχία στους υπαλλήλους είναι μεγάλη, ενώ οι κρατούμενοι είναι απομονωμένοι στη Γ πτέρυγα. 

Πρώτη Ενημέρωση: 39 σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν φτάσει τα κρούσματα στο σωφρονιστικό κατάστημα της Φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα. Συγκεκριμένα φαίνεται πώς προέκυψαν αρχικά δύο κρούσματα  και στη συνέχεια  με την διενέργεια rapid test προέκυψαν 22 το Σάββατο ενώ Κυριακή βράδυ έφταναν εν συνολο τα 39. Μάλιστα δύο κρατούμενοι που παρουσίασαν πιο έντονα συμπτώματα χρειάστηκε να μεταφερθούν για νοσηλεία στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα. Οι περισσότεροι κρατούμενοι που νοσούν είναι ασυμπτωματικοί.

Η ανησυχία εντός του καταστήματος κράτησης είναι μεγάλη, τόσο ανάμεσα στους υπόλοιπους κρατούμενους - που φοβούνται ότι μπορεί να έχουν εκτεθεί στον ιό - όσο και ανάμεσα στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Όπως επιβάλλεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο, τα διαπιστωμένα κρούσματα θα πρέπει να βρίσκονται απομονωμένα ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της μεγαλύτερης διασποράς εντός των φυλακών. Σύμφωνα με πηγές μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα, στις φυλακές υπάρχουν οι κατάλληλοι χώροι ώστε να μεταφερθούν όσοι είναι θετικοί, κατά ομάδες.

Στο δύσκολο σενάριο, όπου χρειαστεί κάποιοι από τους κρατούμενους να νοσηλευτούν, τότε θα διακομιστούν σε κλινική COVID είτε στο Ρίο είτε στον Άγιο Ανδρέα, όπου θα νοσηλεύονται φρουρούμενοι από υπαλλήλους της εξωτερικής φρουράς της φυλακής.

Σε καραντίνα έχουν τεθεί 240 κρατούμενοι – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στις φυλακές και πραγματοποιεί ελέγχους

   1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE