Eγκληματική οργάνωση: Παρίσταναν τους ... αστυνομικούς σε αλλοδαπούς και τους ξάφριζαν!

«Πλούσια» η δράση της εγκληματικής οργάνωσης που "ξήλωσε" η Ασφάλεια Πάτρας, Σύμφωνα με νεότερα από την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν "αρχηγό" έγκλειστο των φυλακών, ο οποίος είναι από το Αγρίνιο και ήδη εκτίει ποινή για κλοπές και ληστείες. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δράστες έχουν κάνει 7 ληστείες και 26 κλοπές - διαρρήξεις κυρίως στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Οι στόχοι τους ήταν κυρίως σπίτια ηλικιωμένων, τις περισσότερες φορές κάπως απόμακρα. "Επιτηρούσαν" τα σπίτια και όταν έφευγαν οι ιδιοκτήτες, έμπαιναν μέσα και "σήκωναν" ότι έβρισκαν μπροστά τους. Υπήρχαν όμως και περιπτώσεις που έπεφταν πάνω στους ηλικιωμένους. Σε αυτές, τους απειλούσαν με πιστόλια ή μαχαίρια και με τη βία τους λήστευαν.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το όφελος από τις κλοπές ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. 

 

Παρίσταναν τους αστυνομικούς

Η δράση όμως των μελών της εγκληματικής οργάνωσης δεν σταματούσε εδώ. Μαζί με τον συνταξιούχο αστυνομικό, παρίσταναν τους αστυνομικούς και πήγαιναν στις αποθήκες που ζούσαν αλλοδαποί εργάτες για δήθεν ελέγχους. Όταν έμπαιναν στο εσωτερικό τους, τους απειλούσαν και τους έπαιρναν χρήματα και κινητά τηλέφωνα.  Έχουν κατασχεθεί αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. 

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών με την συνδρομή της ΟΠΚΕ της ίδιας Υπηρεσίας, δέκα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα στους οποίους και το αρχηγικό μέλος, που είναι ήδη έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν εννέα ημεδαποί (οκτώ άνδρες και μια γυναίκα) και ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, καθώς και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον από τις αρχές του έτους 2020, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση ληστειών και διακεκριμένων κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικότερα, τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού εντόπιζαν και στρατολογούσαν άτομα από διάφορες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, αποσπούσαν πληροφορίες που αφορούσαν οικίες στις οποίες πιθανολογούσαν ότι αποκρύπτονταν μεγάλα χρηματικά ποσά και τιμαλφή. Στη συνέχεια, αφού έθεταν σε διακριτική επιτήρηση τις οικίες, εξακριβώνοντας τις καθημερινές συνήθειες των ενοίκων και τους χρόνους απουσίας τους, διέπρατταν διαρρήξεις, ενώ σε περίπτωση που οι ένοικοι βρίσκονταν στο εσωτερικό τους, οι δράστες διέπρατταν ληστείες σε βάρος τους. Παράλληλα, οι συλληφθέντες εντόπιζαν κυρίως οικίες στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένοι ή αλλοδαποί και παριστάνοντας τους Αστυνομικούς, τους ακινητοποιούσαν και με την χρήση βίας τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά.

 

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης αφού αξιοποιούσε τις ανωτέρω πληροφορίες, οργάνωνε επιχειρησιακά την ομάδα δράσης και φρόντιζε για την εξασφάλιση των μέσων (μεταφορικά μέσα, κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία κ.α.) που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση του σκοπού τους. Σημειώνεται ότι, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, είχε συλληφθεί τον Ιούλιο στη Λευκάδα, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών, για  ληστείες, ενώ αμέσως μετά τη σύλληψη του και την προφυλάκισή του καθήκοντα αρχηγού ανέλαβε ο αλλοδαπός συνεργός του.

 

Συνολικά, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εξιχνίασαν επτά ληστείες και είκοσι έξι κλοπές - διαρρήξεις σε οικίες περιοχές του Μεσολογγίου, του Αιτωλικού, του Αγρινίου, του Ξηρόμερου, της Βόνιτσας και της  Αμφιλοχίας, όπου εισέρχονταν σε αυτές, είτε με τη χρήση διαρρηκτικων εργαλείων, είτε από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα. Επιπλέον, εκτιμάται ότι η εγκληματική οργάνωση έχει αποκομίσει από τις παραπάνω πράξεις παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις κατοικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

 

•       ένα περίστροφο ασημί χρώματος άνευ ενδείξεων,

•       55 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm,

•       2 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,

•       μια συσκευή gps tracker,

•       μια ξύλινη αστυνομική ράβδο,

•       15 συσκευές κινητών τηλεφώνων,

•       μια τηλεόραση και κοσμήματα για τα οποία διερευνάτε η κατοχή τους,

πλήθος καρτών sim,

•       διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες τύπου full –face,

•       800 ευρώ.

Τέλος, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δυο επιβατηγά αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

 

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

 

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Δέκα συλλήψεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής από την Ασφάλεια Πατρών, η οποία  "ξήλωσε" μεγάλη εγκληματική ομάδα η οποιά διέπρατε κλοπές και διαρρήξεις. Πέντε από τους δράστες είναι Ρομά και πέντε ημεδαποί, ενώ μεταξύ των δραστών έχει συλληφθεί και ένας συνταξιούχος αστυνομικός

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πέντε από τους δράστες είναι ρομά και πέντε ημεδαποί, ενώ μεταξύ των δραστών έχει συλληφθεί και ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στην Ακαρνανία.  Οι δράστες, "χτυπούσαν" κυρίως ηλικιωμένους τους οποίους "ξάφριζαν", ενώ οι περισσότερες κλοπές έχουν γίνει στα όρια της Αιτωλίας. 

ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης μεγάλη επιχείρηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει σε Πάτρα κι Αιτωλοακαρνανία τουλάχιστον δέκα άτομα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές. Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να ενέχονται σε ληστεία και διακεκριμένες κλοπές. Η επιχείρηση συντονίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Με δυο καπέλα

Ιαν 25, 2021 Hits:11 ΑΠΟΨΕΙΣ