Τα αστικά λύματα της Πάτρας θα "μιλήσουν" για τον κορωνοϊό

Δειγματοληψίες στα αστικά λύματα της Πάτρας για να φανεί το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής ως προς τον κορωνοϊό, αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Πατρέων. 


Δειγματοληψίες στα αστικά λύματα της Πάτρας για να φανεί το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής ως προς τον κορωνοϊό, αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Πατρέων.  "Η ΔΕΥΑΠ σε συνεργασία με τον Διευθυντή του εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών έχει προγραμματίσει δειγματοληψίες σε βάθος χρόνου για την ανίχνευση COVID-19 στα αστικά λύματα της Πάτρας" ανέφερε η ανακοίνωση. 

Η διαδικασία αυτή θα αποτυπώσει περαιτέρω την έκταση της παρουσίας του ιού στην πόλη, δεδομένου ότι δεν καταγράφονται όλα τα πραγματικά περιστατικά. Τα κρούσματα που ανακοινώνονται αφορούν σε όσους διενεργήθηκαν τεστ, τα λύματα αποτυπώνουν την εικόνα της κοινότητας με ό,τι αβεβαιότητα μπορεί να έχει γιατί δεν πρόκειται για ανάλυση νοσοκομειακού δείγματος, αλλά ουσιαστικά θα αποτυπώνει ολόκληρη την κοινότητα.

Eπίσης ότι έχει ξεκινήσει ήδη αντίστοιχη διαδικασία σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

 

Η ΔΕΥΑΠ σε συνεργασία με τον Διευθυντή του εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών έχει προγραμματίσει δειγματοληψίες σε βάθος χρόνου για την ανίχνευση COVID-19 στα αστικά λύματα της Πάτρας. Ο έλεγχος των λυμάτων κατά τη θερινή περίοδο ήταν άνευ λόγου καθότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΕΟΔΥ,  δεν υπήρχε διασπορά κρουσμάτων στην Πάτρα.

 

Ανεξάρτητα από κάθε έλεγχο, η έξοδος των λυμάτων απολυμαίνεται με χρήση χλωρίου σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Επίσης για τη προστασία των εργαζομένων λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και μέσα σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE