Πατρών Πύργου: Υποσχέσεις για άμεση έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας-Παράδοση το 2023

 

 Με τη δέσμευση του  Υπουργού ότι το έργο κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023, ολοκληρώθηκε η  σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία του έργου, στην Αθήνα. 

 

Με τη δέσμευση του  Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών,  ότι το έργο κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023, ολοκληρώθηκε η  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αντικείμενο την πορεία του έργου, στην Αθήνα.

 

Παράλληλα,  ξεκινούν άμεσα τα βελτιωτικά έργα οδικής ασφάλειας, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα την κάθετη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και η εντατικοποίηση των μέτρων τροχονόμευσης του οδικού δικτύου για την πρόληψη τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο Ιάσονας Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, μετά την συνάντηση που είχαν ζητήσει οι βουλευτές Αχαΐας και Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας από τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις του έργου του αυτοκινητοδρόμου της Πατρών - Πύργου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Οι βουλευτές της ΝΔ στην Αχαΐα και στην Ηλεία επιδιώξαμε συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή ώστε να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στην Πατρών – Πύργου, ενός έργου που επείγει η έναρξη των εργασιών. 

 

Ο Υπουργός μας ενημέρωσε αναλυτικά για την πορεία υλοποίησής του. Δήλωσε, καταρχάς, ότι υπήρξαν θετικά αποτελέσματα στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έτσι εξασφαλίστηκε και η χρηματοδότησή του αυτοκινητόδρομου μαζί με τον  καινούργιο παραχωρησιούχο. Το μόνο που απομένει είναι η τυπική γραπτή έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να δημοπρατηθεί το έργο και να ξεκινήσουν σύντομα οι εργασίες. 

 

Ταυτόχρονα μας ανακοίνωσε την άμεση έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την επισκευή των πιο επικίνδυνων σημείων του δρόμου ώστε να μη συνεχίσουμε να θρηνούμε θύματα.     

 

Από την πλευρά μου χαίρομαι που η κυβέρνηση βρίσκεται εντός χρονοδιαγραμμάτων και φροντίζει διαρκώς ώστε να μην υπάρξει ούτε λεπτό καθυστέρηση στη διαδικασία και να υλοποιηθεί τάχιστα το έργο. Θα παρακολουθώ συνέχεια την πορεία του.  Είναι ζήτημα ζωής η πραγματοποίησή του για τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE