Πάτρα: Εφτασε το πρώτο πλοίο από Ιταλία με τουρίστες - Oι έλεγχοι στους επιβάτες

Σήμερα το μεσημέρι έφτασε το πρώτο πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας, στο οποίο επιτρεπόταν η είσοδος τουριστών.

Σήμερα το μεσημέρι έφτασε το πρώτο πλοίο στο λιμάνι της Πάτρας, στο οποίο επιτρεπόταν η είσοδος τουριστών.

Ο κατάπλους ήταν προγραμματισμένος για τις 12.30 και το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο προερχόμενο από την Ιταλια, έδεσε στο νέο λιμάνι της Πάτρας φέρνοντας τους πρώτους τουρίστες στην περιοχή.

Οπως γίνεται σε όλα τα σημεία εισόδου στη χώρα, οι εισερχόμενοι στην Ελλάδα πέρασαν από ελέγχους και καταγράφηκαν τα στοιχεία τους. Οι τουρίστες, ξεκινώντας το ταξίδι τους καλούνται να συμπληρώνουν μια ειδική φόρμα, η οποία αξιολογείται κατάλληλα από τις ειδικές επιτροπές και ανάλογα με το πόρισμα, θα φέρει έναν κωδικό. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία είναι υποχρεωτική.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Για τις  12.30 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί ο κατάπλους στο λιμάνι της Πάτρας επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου προερχόμενο από την Ιταλια.

οι έλεγχοι στους τουρίστες που θα έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία, θα γίνεται με ειδικό λογισμικό και στοχευμένα τεστ.

Οι τουρίστες, ξεκινώντας το ταξίδι τους θα καλούνται να συμπληρώνουν μια ιδική φόρμα (ερωτηματολόγιο), το οποίο θα αξιολογείται κατάλληλα από τις ειδικές επιτροπές και ανάλογα με το πόρισμα, θα φέρει έναν κωδικό. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία θα είναι υποχρεωτική.

Οι πληροφορίες θα συγκεντρώνονται σε μια βάση δεδομένων και μέσω της ανάλυσής τους κάθε ταξιδιώτης θα λαμβάνει ένα ειδικό barcode βάση του οποίου, κατά την επίσκεψή του, τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ που θα βρίσκονται στο λιμάνι, θα αποφασίζουν εάν πρέπει να ελεγχθούν ή όχι. Στην περίπτωση των ελέγχων, οι τουρίστες θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία της περιοχής, βάσει πάντα των σχετικών πρωτοκόλλων προστασίας και ασφάλειας. Σε περίπτωση που το δείγμα βγει αρνητικό τότε οι τουρίστες θα συνεχίζουν το ταξίδι τους. Στην περίπτωση που βγει θετικό, τότε θα φιλοξενούνται σε 14ήμερη καραντίνα όπως επιβάλει το πρωτόκολλο. 

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθείται από σήμερα και στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και του Κατακόλου, που υπάγονται στη διοικητική περιφέρεια της 6ης ΥΠΕ.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Ευθύνη

Αυγ 02, 2020 Hits:31 ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευθύνη

Αυγ 01, 2020 Hits:62 ΑΠΟΨΕΙΣ