Έκλεισε η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ - Δεν υπάρχει εμπλοκή Ελλήνων πολιτικών

Έκλεισε στις ΗΠΑ η υπόθεση Νοvartis με εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ του φαρμακευτικού κολοσσού της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και του Αμερικανικού υπουργείου δικαιοσύνης.

Έκλεισε στις ΗΠΑ η υπόθεση Νοvartis με εξωδικαστικό συμβιβασμό μεταξύ του φαρμακευτικού κολοσσού της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και του Αμερικανικού υπουργείου δικαιοσύνης. Έκλεισε  με μια βόμβα για την ελληνικη πλευρά όπου η υπόθεση αυτή απασχολεί βουλή και δικαιοσύνη και πυροδοτεί το πολιτικό σκηνικό για 3 και πλέον χρόνια. 

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Tο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι από την έρευνα αυτή δεν προέκυψαν όυτε υπήρχαν από την αρχή στοιχεία που να επιβαρύνουν Έλληνες πολιτικούς για συμμετοχή σε δωροληψίες και σε αθέμιτες πρακτικές τις οποίες η εταιρία αυτή ασκούσε σε διάφορες χώρες και για τις οποίες είχε ελεγχθεί. 

Όπως σχολίασε στο δελτίο του ΣΚΑΙ η Ιωάννα Μάνδρου αυτό δημιουργεί ισχυρά ρήγματα στο οικοδόμημα που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση ότι οι Αμερικανοί έψαχναν ή είχαν εντοπίσει πολιτικά πρόσωπα να εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση όπως επίσης και καταφέρνει ισχυρά πλήγματα για τον τρόπο με τον οποίο οι εισαγγελικές αρχές στην χώρα μας οικοδόμησαν την ενοχοποίηση των 10 πολιτικών προσώπων. 

Από την άλλη η εταιρία Novartis Hellas σε ότι αφορά το ηθικό σκέλος σε αυτή την συμφωνία παραδέχτηκε αθέμιτες πρακτικές που αφορούσαν επαγγελματίες υγείας δηλαδή γιατρούς και την επιρροή που προσπαθούσε να έχει σε αυτούς τους επαγγελματίες για να έχει καλύτερη διείσδυση με τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά και για τον λόγο αυτό πληρώνει ,από την συμφωνία αυτή, στους Αμερικανούς 233 εκατομμύρια πρόστιμο και αναλαμβάνει την υποχρέωση στο εξής να μην ακολουθήσει τέτοιες πρακτικές και αυτή την δέσμευση δεν την αναλαμβάνει στην θεωρία αλλά με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και με χρονική διάρκεια τριετίας. 

ΝΔ για Novartis: Τίτλοι τέλους στη σκευωρία

«Η ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για κλείσιμο της υπόθεσης Novartis  με την επιβολή προστίμου 112 εκατομμυρίων δολαρίων, δίχως να προκύψουν αποδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων, ρίχνει τίτλους τέλους σε μια σκευωρία  που έχει καταρρεύσει εδώ και καιρό.».

Με αυτό τον τρόπο σχολίασε η ΝΔ τον διακανονισμό ύψους 346 εκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ του φαρμακευτικού κολοσσού και των αμερικανικών αρχών η υπόθεση Novartis.

 

Ειδικότερα, η  ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του κόμματος αναφέρει τα εξής :

Κλείνει ως προς το ένα μέρος της μια δυσώδη υπόθεση, που στήθηκε στο "μαγαζί" του ΣΥΡΙΖΑ. Δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην Πρωθυπουργοί, διασύρθηκαν επί χρόνια δίχως να προκύψει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος τους, από τις έρευνες τόσο των ελληνικών, όσο και των αμερικανικών αρχών.

Τι έχουν να πουν τώρα, οι "μαγαζάτορες" του ΣΥΡΙΖΑ και οι πλασιέ των δήθεν αποκλειστικών για τις έρευνες του FBI;

Θα ζητήσουν συγγνώμη; 

Το σκάνδαλο  Novartis  ως προς το ιατρικό σκέλος, υπήρχε όπως από την αρχή υποστήριζε η ΝΔ. 

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε στην άκρη το πραγματικό σκάνδαλο για να στήσει μια πολιτική σκευωρία.

Οι ευθύνες όσων εξύφαναν την πολιτική σκευωρία διερευνώνται.

Η Δικαιοσύνη οφείλει απερίσπαστη να συνεχίσει τη δουλειά της ώστε να τιμωρηθούν όσοι ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο».».

Ανακοίνωση σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «απόφαση- κόλαφο», η οποία «ισοπεδώνει τη θεωρία περί σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis». «Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τις αμερικανικές αρχές, η Novartis συμφώνησε να πληρώσει 340 εκατ. ευρώ σε συμβιβασμό με το αμερικανικό Δημόσιο, από τα οποία τα 310 αφορούν αποκλειστικά και μόνο την παράνομη δραστηριότητα της στην Ελλάδα, παραδεχόμενη πως διέφθειρε αξιωματούχους για να επηρεάσει τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης και υγειονομικών υπηρεσιών την περίοδο 2012-2015, δηλαδή την περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά», σημειώνει το κόμμα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρει πως αναμένει να δει «πώς θα σχολιάσει τώρα την παραδοχή της ίδιας της Novartis ο κ. Μητσοτάκης». «Ίσως έτσι να εξηγείται η απόφαση του να ρίξει τώρα στην αρένα το παρακράτος των παράνομων ηχογραφήσεων, λίγες μέρες πριν δημοσιοποιηθεί η απόφαση αυτή που του ήταν ήδη γνωστή...»

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE