Ερώτηση Τσιγκρή για Αστυνομικό Μέγαρο

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την κατασκευή νέου αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα και την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με προσωπικό και μέσα. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

«Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αχαΐα και ειδικότερα η Πάτρα στην τομέα της αστυνόμευσης, είναι η απουσία ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού αστυνομικού μεγάρου, το οποίο θα μπορεί  να διευκολύνει το έργο του αστυνομικού προσωπικού, αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χώροι κράτησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις σε λειτουργικό και χωροταξικό επίπεδο, δημιουργώντας πρακτικά προβλήματα στην κράτηση  των κρατουμένων.  Επιπλέον, η δημιουργία ενός σύγχρονου αστυνομικού μεγάρου σε περιοχή έξω από το κέντρο της Πάτρας, θα έχει πολλαπλά οφέλη για την Αχαϊκή πρωτεύουσα, αφού θα λειτουργήσει καταλυτικά και στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης. 

 

 

 

Από την άλλη μεριά, οι διαχρονικές ελλείψεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας σε προσωπικό και μέσα δημιουργούν προβλήματα στην αντιμετώπιση της αυξημένης εγκληματικότητας και της εμπέδωσης αισθήματος ασφάλειας στους περίπου 300.000 πολίτες ενός νομού με έκταση 3.272 τετραγωνικά χιλιόμετρα». 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: α) την κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και λειτουργικού αστυνομικού μεγάρου στην Πάτρα και β) την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας με προσωπικό και μέσα._

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE