Πάτρας

 

 08:00 πμ – 21:00 μμ

 

ΚΑΡΟΥΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

 

ΕΛΛ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ 4 – ΦΑΒΙΕΡΟΥ

 

ΛΙΑΚΟΥ ΝΙΚΗ

 

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ 7 – ΑΓ. ΑΝΔΡΕΟΥ

 

ΜΑΚΡΥΓΕΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 

ΠΕΛΟΠΟΣ 42 – ΛΑΓΓΟΥΡΑ

 

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

 

ΑΛ.ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 95 – ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

 

ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

 

ΠΛ. ΥΨΗΛΩΝ ΑΛΩΝΙΩΝ 16

 

ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

 

ΑΘΗΝΩΝ 170 – ΕΥΡΩΤΑ ΑΓΥΙΑ (ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ ΜΟΡΝΟΥ)

 

 21:00 μμ – 02:00 πμ

 

ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΕΛΕΝΗ

 

ΙΩΝΙΑΣ 6

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

 

ΕΛΛ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ 17 – ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

 02:00 πμ – πρωί

 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

 

ΕΛΛ. ΣΤΡΑΤΙΩΤΟΥ 17 – ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

 

Οι γνώριμοι πλέον, μπλε κάδοι με το κίτρινο καπάκι, επεκτάθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου και του ΑΤΕΙ και ο Δήμος Πατρέων απευθύνει πρόσκληση στους φοιτητές και τους δημότες να μην αντιμετωπίζουν  το χαρτί ως κοινό σκουπίδι. Εφημερίδες, περιοδικά, τετράδια, βιβλία, τυπωμένα χαρτιά και φωτοτυπίες καθαρά και χωρίς ανάμιξη με άλλα απορρίμματα να συγκεντρώνονται στους κάδους με κίτρινο καπάκι. Έτσι δίνουμε μία δεύτερη ευκαιρία στο χαρτί για την αξιοποίηση του και μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων, που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ.

«Κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας την περίοδο αυτή, κάνω έκκληση στους συνδημότες μας, να εντείνουμε την προσπάθεια της ανακύκλωσης» δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Νίκος Ασπράγκαθος επισημαίνοντας ότι «είναι αναγκαίο να κατανοήσουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος  είναι όρος επιβίωσης, γι’ αυτό ο Δήμος Πατρέων εντείνει τις προσπάθειές του να ενισχύσει τις γραμμές ανακύκλωσης.

Στους δρόμους της πόλης έχει κατανεμηθεί το δίκτυο των μπλε κάδων για πλαστικό αλουμίνιο και χαρτοκιβώτια, 150 κάδοι με κίτρινο καπάκι για χαρτί, που θα επεκταθούν και στα σχολεία, όταν ανοίξουν, και 94 κώδωνες για γυάλινες συσκευασίες. 

Επίσης 26 κάδοι για μικρές  ηλεκτρικές συσκευές, λαμπτήρες και τόνερ εκτυπωτών (στα ισόγεια των δημοτικών κτιρίων), και 320 εσωτερικοί κάδοι για χαρτί στις δημόσιες υπηρεσίες της πόλης.

Στο κοντινό μέλλον, ανακύκλωση των οικιακών βιοαποβλήτων  και η ανάπτυξη γωνιών ανακύκλωσης σε πολλά σημεία της πόλης θα είναι τα νέα δεδομένα για να προχωρήσει η διαλογή στην πηγή.

Η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης,  είναι ένα κρίσιμο ζήτημα για το περιβάλλον, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων και την υγεία μας και ο διαχωρισμός των απορριμμάτων στο σπίτι είναι η καλλίτερη πρακτική.

 

Τα καταστήματα Βουλκανιζατέρ & Εμπορίας Ελαστικών του Συλλόγου μας λειτουργούν καθημερινά με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-6μμ), το Σάββατο με ενιαίο-συνεχές ωράριο (8πμ-3μμ), και κάθε Κυριακή θα υπάρχει ένα κατάστημα Βουλκανιζατέρ ανοιχτό για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι.

Για την Κυριακή 6 Δεκέμβρη 2020

θα εφημερεύει το ΒΟΥΛΚΑΝΙΖΑΤΕΡ:  Θέος ,  Β.Ηπειρου 23  261 0340822

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας ανακοινώνει στα μέλη του ότι οι προγραμματισμένες αιμοδοσίες για τον μήνα Δεκέμβριο θα πραγματοποιούνται  κανονικά και πάντα σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γ.Ν.Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» τηρώντας όλα τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας και προγραμματίζει εθελοντική αιμοδοσία:

O 51oΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ: ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ  9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων από  17.00-20.45.

Καλούμε τα μέλη αλλά και όλους τους υγιείς συμπολίτες  μας ναπροσφέρουν μια μονάδα αίματος για τους  πάσχοντες συνανθρώπους μας  που έχουν ανάγκη.

Οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες. Γι’ αυτό γίνετε και εσείς εθελοντές  αιμοδότες και νιώστε την χαρά της προσφοράς

Εν όψει των εορτών κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας. Δώστε αίμα , δώστε αγάπη, δώστε ζωή.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (30-11-2020 έως 6-12-2020), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές:

• Την Δευτέρα 30-11-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα - Μιχόι – Κάνδαλος –Άνω Βελίτσες – Κάτω Βελιτσές.

• Την Τρίτη 1-12-2020 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γουμένισσα – Δροσάτο – Κορφές – Πετσακοί- Βάλτα – Πλατανιώτισσα.

• Την Τετάρτη 2-12-2020 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερυμάνθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μοίραλι – Θωμαϊκα – Βετέικα – Ρακίτα – Λεόντιο – Δεμέστιχα – Αγρίδι – Ροδιά.

• Την Πέμπτη 3-12-2020 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι –Κάτω Δρυμός – Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λειβάρτζι - Ψωφίδα.

• Την Παρασκευή 4-12-2020 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμπελόκηποι – Βελλά – Όαση – Εξοχή – Περιθώρι – Σελιάνα – Μοναστήρι - Αιγές.

• Το Σάββατο 5-12-2020 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος – Μάγειρας – Αράχωβα – Αρραβωνίτσα – Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρι – Λάκκα – Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντινος.

• Την Κυριακή 6-12-2020 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Tριπόταμα – Άγιος Βασίλειος - Πάος - Βεσίνι- Χόβολη- Πεύκο - Αμυγδαλιά – Σκοτάνη – Φίλια- Λευκάσιο.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE