Σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς αναλαμβάνει ο εκπολιτιστικός σύλλογος “ΠΑΛΕΙΑ” της Αχαγιάς για συμπαράσταση στους πληγέντες από τη θεομηνία στια Ιόνια νησιά και στην κεντρική Ελλάδα. Ο Σύλλογος ξεκινάει τη συλλογή τροφίμων, ρουχισμού και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλθούν μέσα στις επόμενες ημέρες προς τους πληγέντες.

 

Από τη δική του πλευρά ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου ηθικά αλλά και έμπρακτα. Για την ακρίβεια ο Δήμος θα συμβάλλει με την χορήγηση τροφίμων από την Τράπεζα Τροφίμων (ΚΕΔΔΥ) του Δήμου αλλά και ρουχισμού από τα διαθέσιμα του Κοινωνικού Τομέα καθώς και την μεταφορά των ειδών στους πληγέντες.

 

Τέλος, ο Δήμος καλεί τους δημότες να συνεισφέρουν στην προσπάθεια του Εκπολιτιστικού Συλλόγου προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο γίνεται μεγαλύτερες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης. Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικού Τομέα Βασίλης Γκοτσόπουλος μιλώντας σχετικά σημείωσε ότι «η έκφραση αλληλεγγύης προς δοκιμαζόμενους συνανθρώπους είναι πάγια υποχρέωση όλων μας και πολύ περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αρκεί και μόνο να σκεφτούμε ότι ο Ιανός κάποια στιγμή είχε φτάσει στην πόρτα μας και πως θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς σήμερα στη θέση των θυμάτων του»

 

Η ανακοίνωση:

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στηρίζει και συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών της πόλης μας. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, στεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις δίπλα στους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς, στους συναδέλφους γονείς και τα παιδιά μας που αυτές τις μέρες δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Ταυτόχρονα, στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις, τους αγώνες των παιδιών μας που δεν ανέχονται τα δεκάδες κενά και ελλείψεις στα σχολεία τους. Οι αγώνες τους, μαζί με τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς και τις Ενώσεις Γονέων, αποτελούν σήμερα ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας. Τα παιδιά των εργαζομένων δεν είναι «αρνητές της μάσκας» όπως τους παρουσιάζουν ορισμένοι, διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και την υγεία. Δεν δέχονται την υποκρισία της κυβέρνησης που με μία μάσκα-αλεξίπτωτο για 6 ώρες, χωρίς διάλειμμα, σε σχολεία-κλουβιά, προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της πόλης μας, να σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών που αυτές τις μέρες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Συμμετέχουμε όλοι μαζικά και με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 6:30μμ στην Πλατεία Γεωργίου.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, διεκδικούμε:

    Εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, ώστε να διασφαλίζονται οι απαραίτητες αποστάσεις σε κάθε τάξη και η αποφασιστική μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε κανένα τμήμα να μην έχει πάνω από 15 μαθητές.

    Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
    Πρόσληψη όλων των αναπληρωτών.  Να  μην αποκλειστεί κανείς από τους πίνακες. Μέτρα στήριξης των  εκπαιδευτικών που εργάζονται μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση). Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
    Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε πλήρους απασχόλησης.
    Εξασφάλιση του απαραίτητου αριθμού λεωφορείων και σχολικών τροχονόμων, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση του κάθε μαθητή από και προς το σχολείο.
    Προστασία των εργαζόμενων εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
    Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομική Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ)
    Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί και να ελέγχεται η διάδοση του ιού.
    Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
    Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on - line μετάδοση των μαθημάτων.

 

Ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι, την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 17:00, πραγματοποιείται στο κτήριο Τσώνη (παραλία Ψανής), η πρώτη συνάντηση της Παιδικής Χορωδίας για τη φετινή μουσική χρονιά.

Η συνάντηση είναι ανοικτή για όλους τους γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στη Χορωδία και κατά τη διάρκεια αυτής θα τεθούν τα εξής θέματα:

Μέτρα πρόληψης και προστασίας COVID, σύμφωνα με τις εγκυκλίους.

Ορισμός ημέρας και ώρας μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα των παιδιών.

Υπεύθυνη είναι η μουσικός Πόλυ Τριανταφύλλου και τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


Σε ότι αφορά τις επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης, που καθυστερούν πέραν του δέοντος,  αφού εξαντλήσαμε κάθε όριο διαλόγου, υπομονής και ανοχής, προς την Διοίκηση του Νοσοκομείου μας και προσωπικά προς τον Διοικητή που έχει και την σχετική  αποκλειστική ευθύνη
      Και αφού είδαμε
Τον Διοικητή  που αρχικά δεσμευόταν για πιστή εφαρμογή της νομιμότητας σήμερα υποδυόμενος τον ρόλο του κομματικού παράγοντα να προχωράει σ΄ αυτές με γνώμονα το βόλεμα των ημετέρων, αμφισβητώντας και κουρελιάζοντας την σχετική νομοθεσία, με δικές του προσωπικές απόψεις και όχι τις αναγκαίες και απαραίτητες υπηρεσιακές εκθέσεις και εισηγήσεις
   Αναγκαστήκαμε σήμερα 22/9/20
Μετά από πολλές προειδοποιήσεις μας στην Διοίκηση, να προσφύγουμε στις ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, καταθέτοντας την σχετική συνημμένη αναφορά μας, για την παράβαση καθήκοντος που διαπράττει  και όχι μόνον.
      Δοθείσης της ευκαιρίας ζητάμε από τον Διοικητή  να Διοικήσει το Νοσοκομείο, στα πλαίσια των Νόμων στους οποίους ορκίστηκε να λειτουργήσει, χωρίς να αδικήσει κανέναν όπως δεσμευόταν με τα επαναλαμβανόμενα προς εμάς ωραία λόγια και μεγάλα στην αρχή του διορισμού του  και όχι βάσει των κομματικών και παραταξιακών υποδείξεων και συμφερόντων.


ΠΡΟΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ.  

          Στο ΦΕΚ. 1435/26.4.18 δημοσιεύτηκε ο ΝΕΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ του Νοσοκομείου μας, ο οποίος καταργώντας τους Οργανισμούς των τότε διασυνδεόμενων  Νοσοκομείων,  του Αγ. Ανδρέα και του ΝΝΘώρακος,  ενοποιούσε αυτά με αρκετά δυστυχώς λάθη και παραλήψεις.
        Λόγω αυτών των λαθών και των παραλήψεων που είχε και συνεχίζει να έχει μέχρι σήμερα και ιδιαιτέρως λόγω της πρακτικής του τότε Διοικητή που προχωρούσε στις επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης κατά παράβαση των κειμένων διατάξεων, ζητήματα που μας είχαν οδηγήσει σε πολυήμερες κινητοποιήσεις αλλά και σε σχετικές προσφυγές στις εισαγγελικές αρχές, όλα αυτά πάγωσαν μέχρι και τα τέλη Φλεβάρη του 2020, τότε δηλ που υπογράφτηκαν, από τον σημερινό Διοικητή, όπως διεκδικούσαμε, οι σχετικές διαπιστωτικές πράξεις κατάταξης ΟΛΟΥ του προσωπικού και των Ιατρών, του Αγ. Ανδρέα και του ΝΝΘώρακος, στον νέο και ενιαίο πλέον οργανισμό του Γ.Ν ΠΑΤΡΩΝ "Ο ΑΓ ΑΝΔΡΕΑΣ".
  Την 1/3/20, τότε δηλ. που έγινε η προαναφερόμενη κατάταξη, που σαφώς ήταν ένα θετικό βήμα  κατοχύρωσης του προσωπικού και των Ιατρών στον ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, που δεν το έπραττε ο προηγούμενος Διοικητής, ο νέος Διοικητής όφειλε να ολοκληρώσει αυτήν την διαδικασία με την κάλυψη ΑΜΕΣΑ όλων των θέσεων ευθύνης του νέου οργανισμού, την μεταφορά και επανατοποθέτηση των προϊστάμενων που ήδη  υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο  μας στα πλαίσια  των προηγούμενων οργανισμών, στις αντίστοιχες θέσεις του νέου οργανισμού, αυτόν δηλ που έθετε σε εφαρμογή, αυτόν που ισχύει σήμερα και βάσει του οποίου λειτουργεί και το ενιαίο πλέον Νοσοκομείο, βάσει βεβαίως των διατάξεων του άρθρου 18 του  Ν. 4492/17 και της υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.49/2356/οικ.38996/10.11.17 σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου.
      Δηλ. την επανατοποθέτηση των υπηρετούντων προϊσταμένων  της Διοικητικής και Νοσηλευτικής υπηρεσίας κλπ άλλων υπηρεσιών στις  νέες θέσεις ευθύνης του νέου οργανισμού, με προτεραιότητα τα περισσότερα χρόνια υπηρεσίας στην θέση ευθύνης του καθενός, ανά επίπεδο, όπως δηλ. ορίζουν οι προαναφερόμενες διατάξεις.
                 Αντ'  αυτής λοιπόν της υποχρέωσης,
που ήταν και είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας και ευθύνης-υποχρέωσης του Διοικητή του Νοσοκομείου, για την οποία ήταν και είναι ήδη ΠΛΗΡΩΣ ενημερωμένος:
τόσο από το αρμόδιο τμήμα του Νοσοκομείου μας, το γραφείο προσωπικού, σύμφωνα με την μαρτυρία της εκεί υπευθύνου, παρ΄ ότι ο Διοικητής, ψευδώς μας διαβεβαίωνε περί του αντιθέτου,
όσο και από το Δ.Σ του Σωματείου μας, στις σχετικές και αρκετές συναντήσεις μας μαζί του και με την αποστολή πάμπολλων σχετικών εγγράφων μας, με όλη την σχετική νομοθεσία και όχι μόνον.
αλλά και από την έγγραφη παρέμβαση του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ του Νοσοκομείου, την σχετική αναλυτική έγγραφη παρέμβαση του προς όλα τα μέλη του Δ.Σ, την 10/6/20.  
Και βεβαίως από την υπ. αριθ. 17916/16.4.20, σχετική Διοικητική Προσφυγή του Συναδέλφου Εργαζόμενου Παπανδρέου Κώστα, που θίχθηκε από τις πρώτες αποσπασματικές και σε δόσεις λαθεμένες σχετικές επιλογές του.
          ο Διοικητής
που διαβεβαίωνε την Διοίκηση του Σωματείο ότι θα προχωρούσε στις επανατοποθετήσεις των θέσεων ευθύνης, εφαρμόζοντας τους νόμους, χωρίς να αδικήσει κανέναν και ότι δεν θα δεχόταν υποδείξεις και πιέσεις από κανέναν, προχώρησε σταδιακά και αποσπασματικά  σε κάποιες απ' αυτές, αντί του συνόλου αυτών ως είχε υποχρέωση,  καταπατώντας σαφώς τις κείμενες διατάξεις και τις προαναφερόμενες δεσμεύσεις του και το χειρότερο αφήνοντας το Νοσοκομείο εκτεθειμένο, χωρίς να έχει επί της ουσίας νομίμως όλους τους προϊσταμένους του, δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα ακόμη δεν έχουν μεταφερθεί στον νέο οργανισμό το σύνολον των προϊσταμένων  όπως προαναφέρουμε, διαπράττοντας σοβαρή παράβαση καθήκοντος όχι τυχαία ούτε από άγνοια, αλλά γιατί ήθελε:
Να επιβάλλει ως Υποδιευθύντρια Διοικητικού την 9η στη σειρά Συναδέλφισσα, με δικές του προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις  που σαφώς μπάζουν και φανερώνουν την υποβολιμαία πρόταση-παρέμβαση, χωρίς δυστυχώς να λάβει υπόψιν του τις άκρως αναγκαίες - υποχρεωτικές και απαραίτητες, υπηρεσιακές εισηγήσεις που είχε.
Να επιβάλλει ως Προϊσταμένη στο τμήμα ποιότητας και συνεχούς εκπαίδευσης την 37η στην ιεραρχία, που σαφώς βάσει των κείμενων διατάξεων δεν μπορούσε να γίνει προϊσταμένη, χωρίς δυστυχώς και εδώ καμία σχετική υπηρεσιακή εισήγηση, αλλά με δικές του προσωπικές εκτιμήσεις, που σαφώς δεν είναι η νόμιμη οδός, ΚΑΡΑΤΟΜΩΝΤΑΣ γι΄ αυτήν την επιλογή την προϊσταμένη του Γρ. Επιστασίας, μια καρατόμηση χωρίς κανένα μα κανένα αιτιολογικό και χωρίς αυτό να δικαιολογείται και να επιβάλλεται από την εφαρμογή των κείμενων διατάξεων, οι οποίες απεναντίας αν εφαρμόζονταν σωστά σαφώς αυτή θα παρέμενε στην θέση του προϊσταμένου.
και λόγω των πιέσεων που δέχεται για την θέση της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής από εξωγενείς παράγοντες, που αυτοί δεν ξέρω αν είναι και κομματικοί, σίγουρα όμως είναι της 6ης Υ.Πε, όπως και ό ίδιος μας έχει γνωστοποιήσει και για τούς οποίους σαφώς και μπαίνει μέγα και σοβαρό θέμα.
      Για όλα αυτά τα ζητήματα, που σαφώς κατά την άποψή μας είναι ΜΗ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ και ΠΑΡΑΝΟΜΑ και για τα οποία ΕΞAΝΤΛΗΣΑΜΕ ΟΛΕΣ τις ενδεδειγμένες διαδικασίες, χωρίς δυστυχώς κανένα αποτέλεσμα, προχωράμε σ΄ αυτήν την κίνηση, πριν από τον δρόμο των κινητοποιήσεων, ζητώντας το αυτονόητο, την ΑΜΕΣΗ και ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ τους, στην κατεύθυνση δηλ. των προαναφερόμενων κείμενων διατάξεων και βεβαίως την διερεύνηση τυχόν σχετικών ποινικών ευθυνών των εμπλεκομένων.
       Για όλα τα προαναφερόμενα είμαστε στην διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.

 

 

Η Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με κορύφωση την 22α Σεπτεμβρίου, Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, είναι μια ευκαιρία για να σκεφτούμε και να δράσουμε για τη βελτίωση του συστήματος των αστικών μετακινήσεων, καθοριστικού παράγοντα της υγείας και της ποιότητας ζωής μας.

 

Να σκεφτούμε τα προβλήματα που παραμένουν, να αξιολογήσουμε τα όποια θετικά βήματα και να τους δώσουμε συνέχεια, να δράσουμε αποτελεσματικά για τη μείωση της ρύπανσης του αέρα που αναπνέουμε, της ηχορύπανσης, των τροχαίων ατυχημάτων και των θανάτων απ’ αυτά, της απώλειας παραγωγικού χρόνου από την κυκλοφοριακή ασφυξία, της επιβάρυνσης της κλιματικής κρίσης.

 

Οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις – μέλη του Συνδέσμου Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Ευρύτερης Περιοχής Πάτρας (ΣΠΟΕΠΠ) θέτουν, για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης τα παραπάνω καίρια για την κοινή μας ζωή στην πόλη μας, με την ελπίδα η ευρύτερη ενημέρωση του κοινού να πιέσει τις αρχές για δράση με στόχους και ελέγξιμα αποτελέσματα.

 

Το αίτημα στο οποίο δίνουμε προτεραιότητα είναι η ανάγκη ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ και ΑΥΣΤΗΡΗΣ εφαρμογής των κανόνων που ήδη ισχύουν.

 

Η κυκλοφοριακή ασφυξία που επικρατεί συχνότατα σε βασικές αρτηρίες του κέντρου και των συνοικιών θα περιοριζόταν σημαντικά με τον ΣΤΑΘΕΡΟ (και όχι αποσπασματικό) έλεγχο της διπλής και της παράνομης στάθμευσης. Το ίδιο ισχύει για τους κανόνες ελέγχου της οδηγικής συμπεριφοράς σε ότι αφορά τα τροχαία.

 

Η πληγή αυτή, μπορεί να περιορίζεται, όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών (από 1500 το χρόνο πριν 10 χρόνια, πανελλαδικά, σε περίπου 700 το 2019) όμως έχουμε και πρέπει να διανύσουμε το δρόμο άλλων ευρωπαϊκών χωρών που τα έχουν περιορίσει σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα.

 

Η πόλη μας μετά από την ολοκλήρωση σημαντικών έργων όπως η διάνοιξη της Κανακάρη και ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής μπορεί και πρέπει να θέσει σε προτεραιότητα το θέμα της εφαρμογής της Μελέτης Ποδηλατοδρόμων του καθηγητή Βλαστού, την οποία έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Πατρέων, σε λογική ΔΙΚΤΥΟΥ για καθημερινές μετακινήσεις και όχι μεμονωμένων ποδηλατοδρόμων για αναψυχή. Το ίδιο ισχύει για τις προγραμματισμένες νέες πεζοδρομήσεις, ώστε και τα δυο μαζί, να υπηρετήσουν μια πόλη έτοιμη να προσφέρει ασφαλή υποδομή για ήπιες, όχι υποταγμένες στην αυτοκίνηση, μετακινήσεις.

 

Καίριας σημασίας για να υπηρετηθεί ο παραπάνω στόχος είναι η ΠΛΗΡΗΣ διατήρηση του προαστιακού μας, όποια επιλογή και αν υλοποιηθεί ως προς την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και η λειτουργική αναβάθμιση του νότιου, προς Κ. Αχαγιά κλάδου του. Κλάδοι προς ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο είναι σκόπιμο να μελετηθούν.

 

Μεγάλη σημασία έχει ακόμη, η πραγματική διαφύλαξη του χώρου των πεζοδρομίων για τους πεζούς και η ουσιαστική, όχι προσχηματική ή αποσπασματική καταπολέμηση της ηχορύπανσης από οχήματα, ιδιαίτερα της ηθελημένης.

 

Πιστεύουμε και υποστηρίζουμε σθεναρά ότι ο ευρύτερος Δήμος της Πάτρας έχει την ιστορία, το ανθρώπινο δυναμικό, τις δυνατότητες να σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αστικών μετακινήσεων που να αφήνει πίσω του την κυριαρχία του ΙΧ αυτοκινήτου προς όφελος της υγείας μας, σωματικής και ψυχικής, της ίδιας της ζωής μας και της βελτίωσης της καθημερινής μας ζωής.

 

Χρειάζονται σχεδιασμός, αξιοποίηση των δυνατοτήτων που ήδη έχουμε αποκτήσει, πρόγραμμα, εφαρμογή του νόμου χωρίς εκπτώσεις για κανένα.

 

Ας τολμήσουμε τα βήματα που απαιτεί η νέα εποχή.

 

 

Οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις:

 

 

Οικολογική Κίνηση Πάτρας, 2610.321010 (7–9μμ), www.oikipa.gr

 

Σύλλογος Προστασίας Υγείας κ’ Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας 2694.022591 (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9πμ-2μμ), www.sylpyp.gr

 

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ, (Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού) 2610.277171, www.koinotopia.gr

 

Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου

 

Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ, 2610.451790 www.protasi.org.gr

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE