"Ο Δήμος Πατρέων, με συνέπεια και  επιμέλεια  συνεχίζει την απολύμανση και καθαριότητα των δημοτικών κτιρίων, δημόσιων χώρων, τηρώντας τις κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων.

Και συνεχίζει: "Πραγματοποιούνται καθημερινά απολυμάνσεις όλων των λαϊκών αγορών, πλατειών και πάρκων, καθώς και όπου -λόγω ειδικών συνθηκών- κριθεί απαραίτητο (καταυλισμοί ρομά κ.α.), χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα και εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ. καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα.

Τέλος, η περισυλλογή των απορριμμάτων από τους  κάδους καθώς και η σταδιακή πλύση τους, γίνεται καθημερινά, παρά τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, αφού η μείωση του αριθμού των εργαζομένων σε σχέση με τον Ιανουάριο πλησιάζει το 40%.

Αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο δίκιο έχουμε, ως Δημοτική Αρχή, όταν καλούμε την Κυβέρνηση, να μας επιτρέψει να προσλάβουμε μόνιμους εργαζομένους με κάλυψη της μισθοδοσίας τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό".

 

 

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών αποχαιρετά σήμερα ένα Μεγάλο Έλληνα που  αφιέρωσε όλη του τη ζωή στους αγώνες του λαού μας και των άλλων λαών.

Αποχαιρετά τον νεαρό φοιτητή που μαζί με τον Λάκη Σάντα έδωσαν το πιο ηχηρό χαστούκι στον Ναζισμό κατεβάζοντας την σβάστικα από την Ακρόπολη. Μια πράξη που έδωσε θάρρος όχι μόνον στον Ελληνικό λαό αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη που ήταν γονατισμένη κάτω από την Χιτλερική μπότα.

Ο τελευταίος Παρτιζάνος της Ευρώπης, ο ακούραστος και ασυμβίβαστος αγωνιστής της Κοινωνικής Δικαιοσύνης ο Μανώλης Γλέζος έφυγε από κοντά μας. Έφυγε όρθιος και γελαστός όπως αρμόζει σε έναν ήρωα.

Η Ελλάδα είναι σήμερα όπως και ολόκληρος ο κόσμος φτωχότεροι. 

Μας έχει όμως αφήσει σαν προίκα το παράδειγμα του αγνού Πατριωτισμού, του ατρόμητου, ακατάβλητου και σεμνού αγωνιστή. Γι’ αυτόν τον λόγο μένει ΑΘΑΝΑΤΟΣ στην συνείδηση του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου.

 

 

Η απώλεια μιας εμβληματικής προσωπικότητας της Εθνικής Αντίστασης, του Μανώλη Γλέζου, προκαλεί εθνική συγκίνηση και πένθος. Ο Γλέζος πρωτίστως προσωποποίησε το πατριωτικό θάρρος αλλά και την  ακούραστη, μέχρι και τις τελευταίες του ημέρες, συμμετοχή στη δημόσια ζωή, μέσα από την παράταξη στην οποία συμμετείχε και τίμησε, την Αριστερά.

Η  πολυσχιδής όμως δημόσια δράση του περιλάμβανε διακεκριμένη συμμετοχή και στο πεδίο των οικολογικών ιδεών και της αντίστοιχης δράσης. Θα ήταν σοβαρή παράλειψη αν δεν εξάρουμε το πρωτοποριακό έργο, παράδειγμα προς μίμηση, αποτροπής των διαβρώσεων και ενίσχυσης των υπογείων υδροφορέων που άψογα ολοκλήρωσε, με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, στο νησί του, τη Νάξο, όταν διετέλεσε Κοινοτάρχης Απειράνθου.

Για μας τα μέλη και τους φίλους της ΟΙΚΙΠΑ  είναι μεγάλη τιμή το ότι μας θεωρούσε φίλους του. Η γνωριμία μας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1997, όταν σαν Κοινοτάρχης Απειράνθου Νάξου, μας προσκάλεσε στο νησί του για να μας ξεναγήσει στα φράγματα υδρονομίας που είχε κατασκευάσει, στο πλαίσιο του έργου που προαναφέραμε, πηδώντας ως έφηβος πάνω στα βράχια.

Ήταν τακτικός αναγνώστης της ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ και έλεγε παντού με καμάρι για τα "παιδιά του ΟΙΚΙΠΑ" από την Πάτρα. Τον είχαμε καλέσει αρκετές φορές στην πόλη μας για εκδηλώσεις κοινωνικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου, και για την παρουσίαση του βιβλίου του "Η συνείδηση της Πετραίας Γης".

Μια αίθουσα στα γραφεία μας που εδώ και χρόνια την έχουμε ονομάσει "αίθουσα Μανώλη Γλέζου" κοσμείται από εικόνα του αντιδιαβρωτικού έργου με ιδιόχειρη αφιέρωση του "στα παιδιά της Αιθρίας".

Τιμούμε και πενθούμε τον Αγωνιστή, τον Άνθρωπο, το αντιστασιακό σύμβολο, τον Οικολόγο.

 

Αιωνία του η μνήμη.

Οικολογική Κίνηση Πάτρας

 

 

Στις 28/3 ημέρα Σάββατο, πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας με μοναδικό θέμα, την ανασυγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους πολίτες όλου του πλανήτη, για τη χώρα και ιδιαίτερα την Εργατική τάξη και το κίνημα, η πλειοψηφία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας ασχολείται με την αναδιανομή των θέσεων και την εκπλήρωση των μεταξύ τους συμφωνιών.

Συγκεκριμένα ο τέως πλέον πρόεδρος Σπανός Δημήτριος, σε ενημέρωση του προς το σώμα, επικαλέστηκε αδυναμία ανταπόκρισης στον ρόλο του προέδρου του ΕΚΠ, λόγω προσωπικών του υποχρεώσεων. Πρότεινε δε για τη θέση του προέδρου, τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Μαρμούτα Δημήτριο.

Η παράταξή μας σε αυτή τη συνεδρίαση επανέλαβε την πάγια θέση της για τη μη συμμετοχή σε διαδικασίες εκλογής ή συμπλήρωσης προεδρείου. Οι λόγοι, για τους οποίους είχαμε κάνει ένσταση κατά του παράνομου και παράτυπου τρόπου που διεξήχθησαν οι εκλογές για διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, δυστυχώς, δεν έχουν εκλείψει, επιπλέον δε, κατά τη διάρκεια της θητείας αυτού του διοικητικού συμβούλιου, επιβεβαιώθηκε η εκτίμησή μας ότι αυτό είχε και έχει ως κύριο μέλημα την προβολή κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων.

 Αυτόν τον στόχο εξυπηρέτησε και η διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου. Μία μόνο υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου και μία υποψηφιότητα για τη θέση του αναπληρωτή γενικού γραμματέα. Για την ακρίβεια, με 13 ψήφους εκλέχτηκε πρόεδρος ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας και με 13 ψήφους εκλέχτηκε αναπληρωτής γενικός γραμματέας ο προηγούμενος πρόεδρος (που παραιτήθηκε από πρόεδρος, λόγω αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του!). Εκλέχτηκαν δηλαδή, από το ΠΑΜΕ και τους συνοδοιπόρους του Σπανού, Παναγοπούλου-Μαρμούτα, που ψήφισαν με βάση τον ισχυρό δεσμό που τους ενώνει, την «ομοψυχία της καρέκλας».

Στις πολύ δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, κυρίως για τους εργαζόμενους, η κύρια φροντίδα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου όφειλε να είναι η προστασία, η ενημέρωση και η παρέμβασή του για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του και της τοπικής κοινωνίας. Αντ΄ αυτού, εισπράττουμε ως κυρίαρχο μέλημά του τις καρέκλες, την ανταλλαγή τους και την τακτοποίηση των προ-εκλογικών τους συμφωνιών. 

Προφανώς η διοίκηση που με τις νόθες και στρεβλές διαδικασίες προέκυψε, στρεβλό τρόπο λειτουργίας και στρεβλό στόχο θα έχει. Μια χαλασμένη πυξίδα, που στην κακοκαιρία, 

δείχνει εντελώς αντίθετα από τη σωστή κατεύθυνση, αυτήν της συνεργασίας και της διασφάλισης των συμφερόντων της εργατικής τάξης. 

Οι εκπρόσωποι της παράταξης Εργατική Ενότητα-Ανατροπή, καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε, από οποιαδήποτε θέση, να παλεύουμε με γνώμονα την υπεράσπιση όλων των συναδέλφων μας.

 

Για την Εργατική Ενότητα-Ανατροπή

Αλιχού Βανέσα

Παπασπυρόπουλος Γιώργος

 

Σε συνεδρίασή της, το Σάββατο 28 Μαρτίου 2020, η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, προχώρησε σε ανασυγκρότηση Προεδρείου του Εργατικού Κέντρου.
Νέος Πρόεδρος εκλέχτηκε ο συνάδελφος Μαρμούτας Δημήτρης, εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΕΛΠΑΚ. Ο συνάδελφος ήταν μέχρι τώρα Αναπληρωτής Γραμματέας της Διοίκησης του ΕΚΠ.

Νέος Αναπληρωτής Γραμματέας εκλέχτηκε ο συνάδελφος Σπανός Κωνσταντίνος.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE