Τι φρενίτιδα είναι αυτη;

Βλέποντας τηλεόραση , για  ένα δεκάλεπτο , έπαιξαν πάνω από 15 διαφημίσεις καταστημάτων με τρελές...προσφορές λόγω  Black Friday. Καταστήματα ηλεκτρικών, αθλητικά , παιχνίδια , ρούχα και ότι κανείς μπορεί να φανταστεί. Στο διαδίκτυο το ίδιο! Κατακλυζόμαστε από διαφημίσεις! Τι έγινε ξαφνικά; Όλα τ' αφεντικά τρελάθηκαν;

Επικρατεί μια πραγματική φρενίτιδα , δίχως λόγο. Διότι όλοι ξαφνικά την Παρασκευή θα έχουν χρήματα να κάνουν αγορές ή θα δημιουργήθούν πλασματικές ανάγκες για να κερδίσουν οι πολυεθνικές; Μάλλον το δεύτερο ,  δεν εξηγείται αλλιώς ....πως ένα προιόν από 1000 ευρώ πωλείται 500; Πόσο το αγόρασε δηλαδή ο έμπορος; . Γιατί είναι σίγουρο πως  και από τα 500 πάλι κέρδος θα έχει. Θα απαντήσει κάποιος , πως  και  καταναλωτής κερδίζει από αυτό. Σχετικό είναι όμως,  γιατί θα πρέπει να σκεφτεί , αν όντως έχει πραγματική ανάγκη τη συγκεκριμένη αγορά , ή του έγινε "πλύση εγκεφάλου" για την μεγάλη ευκαιρία. Επίσης θα πρέπει να αναρρωτηθεί ,  αν αξίζει τον κόπο, να ποδοπατηθεί , για ένα προιόν.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ακόμα και στα σχολεία ανησυχούν για "μαζικές κοπάνες " εφήβων λόγω της ημέρας (καταναλωτισμός από μικρή ηλικία) . Επίσης δικηγόρος στην Αμαλιάδα , αντιμετωπίζοντας με χιούμορ,  την κατάσταση ανήρτησε στο fb προσφορά για 50% στα διαζύγια και έγινε πανικός!

Ψυχραιμία λοιπόν , και προσοχή σε όλους !

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE