Γιούνκερ: Η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, παραδέχθηκε, ότι η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωζώνης παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα, Bild, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε: «Βλέποντας τα πράγματα από σημερινή σκοπιά, είναι αλήθεια ότι Ελλάδα έγινε μέλος της ευρωζώνης παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία», ωστόσο παραδέχθηκε, ότι η ευθύνη είναι και δική του.

Στη συνέχεια τόνισε: «Το καταλογίζω έως σήμερα στον εαυτό μου: ως υπουργός Οικονομικών ανήκα σε εκείνους οι οποίοι δεν ήθελαν να ελέγχονται οι εθνικές στατιστικές Αρχές από ανεξάρτητες ευρωπαϊκές, γι αυτό και το αλλάξαμε: Σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, η «Eurostat», μπορεί να ερευνήσει τα βιβλία κάθε χώρας μέλους ενδελεχώς. Η Ευρώπη είναι λοιπόν σε θέση να μάθει από τα λάθη της».

«Η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ σε κανέναν» λέει ο Γιούνκερ
Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ξεκαθάρισε, επίσης, ότι: «Μέχρι στιγμής, η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ σε πραγματικούς όρους». Τέλος, ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε το ευρώ «αμετάκλητο» ως κοινό νόμισμα. «Μια νομισματική Ένωση πρέπει αν είναι σταθερότερη από ένα γάμο, διότι διαφορετικά δεν την πιστεύει κανένας», είπε.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE