Αθηνά Τραχήλη: Τι δεν θα πει στην Πάτρα ο κ. Τσίπρας το Σάββατο

Με δεκάδες χιλιάδες νέες και νέους στην Αχαΐα ν’ αναζητούν έστω μια πρόσκαιρη ανακούφιση απ’ την ανεργία μέσω διαφόρων προγραμμάτων ή σε θέσεις μερικής απασχόλησης, άραγε ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας θα ζητήσει μια συγγνώμη στην ομιλία του στην Πάτρα το βράδυ του Σαββάτου για την δεινή κατάσταση στην οποία έχει καταδικάσει -με την πολιτική του- το πιο δημιουργικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας;

Το πιθανότερο είναι πως όχι. Ο κ. Τσίπρας θα έρθει να μας παρουσιάσει ξανά μια εικόνα που πόρρω απέχει απ’ αυτά που ζει ο μέσος Αχαιός πολίτης.

Θα έρθει για να εμψυχώσει το στενά κομματικό του ακροατήριο, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι σ’ αυτή την περιοχή η ανεργία έχει οδηγήσει σε συνθήκες απελπιστικής ασφυξίας χιλιάδες νοικοκυριά.

Όλα τα δημοσκοπικά ευρήματα που έχουμε στη διάθεση μας συμφωνούν ότι η έλλειψη απασχόλησης είναι σήμερα -μακράν- το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα στην Αχαΐα. Οι πολίτες περιμένουν απαντήσεις και χειροπιαστά αποτελέσματα. Η απερχόμενη κυβέρνηση δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς και σ’ αυτό το πεδίο. Ό,τι κι αν πει στο Κλειστό του Απόλλωνα ο κ. Τσίπρας η πραγματικότητα είναι εδώ, φανερή και αδιάσειστη, για να τον διαψεύσει.

Πριν λίγες μέρες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επίσκεψη του στην Αιτωλοακαρνανία, στις επαφές του με τους πολίτες και στην ομιλία του στο Αγρίνιο, απέδειξε ότι υπάρχει και άλλη οδός.

Υπάρχει η οδός της αναθέρμανσης της οικονομίας, της πραγματικής τόνωσης της επιχειρηματικότητας, της δημιουργίας πλούτου με απλές, αυτονόητες και λογικές κινήσεις. Της δημιουργίας, πριν απ’ όλα, θέσεων εργασίας. Μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας που θα έρθουν ως αποτέλεσμα μιας συνδυασμένης οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής, με γνώμονα την ανάταση της χώρας και την επάνοδο της σε συνθήκες κανονικότητας.

Και κανονικότητα είναι κάθε πρωί ο νέος και η νέα να πηγαίνουν στη δουλειά τους, να έχουν εισόδημα, να έχουν προοπτικές εξέλιξης και αξιοποίησης των δεξιοτήτων τους, των σπουδών και των ταλέντων τους.

Αυτά θ’ αποφύγει να τα πει ο κ. Τσίπρας. Τα είπε τόσες φορές που πιά ξέφτισαν ως υποσχέσεις.

Αθηνά Τραχήλη: Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαία, πρώην μέλος της Πολιτικής Επιτροπής. 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE