Τώρα ξύπνησαν!

Επί πολλά χρόνια, ειδικά τον καιρό τής πολύ «σκληρής» παράγκας, ζητούσαμε «να κάνει κάτι η πολιτεία».

Ηρθε ο Σταύρος Κοντονής και καθάρισε την «κόπρο του Αυγεία». Απέδειξε πως ήταν θέμα θέλησης –και όχι δυνατότητας– να γίνει παρέμβαση από την πολιτεία. Και μάλιστα με τη συμμετοχή των FIFA και UEFA. Τώρα, με τον Γιώργο Βασιλειάδη, παίρνει η πολιτεία πρωτοβουλία για τη δημιουργία μιας ρεαλιστικής δομής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με πραγματική προοπτική, πιο σοβαρή από ποτέ, για ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, με συμμετοχή υγιών οικονομικά ΠΑΕ.

Τώρα, λοιπόν, έχουν θυμηθεί πάλι κάποιοι τα περί «αυτοδιοίκησης» του ποδοσφαίρου, «κρατικού παρεμβατισμού» και άλλες ανοησίες, χωρίς να μας λένε το πιο απλό: ποια εναλλακτική υπήρξε, εκτός από αυτήν που ο υφυπουργός Αθλητισμού πρόσφερε; Και τι ακριβώς τους χαλάει σε αυτό που πάει να δημιουργηθεί;

Η πλάκα είναι πως μιλάνε κάποιοι που... δεν ήξεραν τίποτε όταν την προηγούμενη δεκαετία η ΕΡΤ έδινε εκπληκτικά συμβόλαια σε μια-δυο ομάδες. Τώρα που η ΕΡΤ συμμετέχει σε ένα πολύ ευρύτερο πακέτο με ωφελημένες πολύ περισσότερες ομάδες, αλλά και την ίδια –που έχει ενισχύσει σημαντικά το πρόγραμμά της–, ξύπνησαν. Και διαμαρτύρονται.

ΠΗΓΗ

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE