Τζουβελέκης: Πτώση των κρουσμάτων κατά 40% έως το Πάσχα

Σταθεροποίηση των κρουσμάτων που αρχίζει βαθμιαία να αποτυπώνεται και θα αρχίζει να διαφαίνεται από τις 9 Απριλίου έως και το Πάσχα διαβλέπει ο Αν. Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής και υπεύθυνος της 2ης Κλινικής COVID του ΠΓΝΠ, Αργύρης Τζουβελέκης.

Ο κ. Τζουβελέκης ευελπιστεί ότι έως το Πάσχα λαμβάνοντας υπ‘όψιν και τις εκτιμήσεις του Υπ. Υγείας ότι θα υπάρξει μείωση του αριθμού των κρουσμάτων κατά 40% .

«Είναι επισφαλής η κάθε περαιτέρω πρόβλεψη γιατί υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατρέψουν τις προβλέψεις με βάση τα στατιστικά στοιχεία της παρούσας χρονικής στιγμής.

Όμως επί τη βάσει των εκτιμήσεων του Υπ. Υγείας οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ότι έως το Πάσχα θα έχει εμβολιασθεί 2 εκατ. άτομα είναι πιθανόν να έχουμε αυτή την ευοίωνη εξέλιξη».

Παράλληλα ο ίδιος μέσα όπως τονίζει, «διαφαίνεται σταθεροποίηση και ως ένα βαθμό εξομάλυνση της οξείας φάσης της πανδημίας από την εξισορρόπηση εισαγωγών και εξιτηρίων. Αν αυτό συνεχισθεί μπορεί να μεταφρασθεί ως αρχόμενη αποφόρτιση του Συστήματος Υγείας που ως τώρα δοκιμάζεται μετ’ επιτάσεως».

Ο κ. Τζουβελέκης με βάση την επιδημιολογική έρευνα του γνωστού Καθηγητή Πνευμονολογίας -Επιδημιολογίας  Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης Ν. Τζανάκη με τον οποίο συνεργάζεται αποτιμά ότι ο δείκτης μεταδοτικότητας Rt στην παρούσα χρονική στιγμή έχει μειωθεί  σε 1,02 από 1,10 και στην περιοχή της Δ. Ελλάδας/ Αχαΐας έχει μειωθεί κατά τι λιγότερο και βρίσκεται στο 1,03.

Πηγή: Γνώμη

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE