Αναγκαία η διδασκαλία της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης στα Ελληνικά σχολεία

Tου Βασίλη Μπεκίρη *

Η ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι από το προσεχές σχολικό έτος θα διδάσκεται το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα Ελληνικά σχολεία ικανοποίησε ιδιαίτερα τον τ. Υπουργό Βασίλη Μπεκίρη διότι απο την εποχή που ήταν στο Υπουργείο Παιδείας (1990-1993) είχε προτείνει ι και είχεαγωνιστεί  να διδάσκεται από τότε το μάθημα αυτό στα Ελληνικά σχολεία. 

Δυστυχώς όμως πολλοί παράγοντες είχαν αντιδράσει και έτσι απερρίφθη η πρόταση του Βασίλη Μπεκίρη. Παρά ταύτα ο Βασίλης Μπεκίρης δεν απογοητεύτηκε από καιρόν  εις καιρόν  έφερνε στην επικαιρότητα το θέμα αυτό. Μάλιστα στο βιβλίο του «Οι αγώνες μου για μία καλύτερη Παιδεία» έχει γράψει τα εξής : 

«Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των νέων ήταν μια προσπάθεια σημαντική, η οποία προσέκρουσε σε μια συντηρητική αντίληψη που επικρατούσε  την περίοδοι εκείνη στην νοοτροπία πολλών εκπαιδευτικών. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι η σεξουαλική αγωγή εκείνη την περίοδο εδιδάσκετο σε πολλά σχολεία της Ευρωπαικής Κοινότητας. Κάτι ανάλογο σε ήπια μορφή θελήσαμε να εφορμόσουμε και στην χώρα μας. Αρχικώς είχαμε προτείνει ότι οι νλεοι έπρεπε να διδαχθούν από έμπειρους δασκάλους ορισμένα αναγκαία επιστημονικά γεγονότα τα οποία αγνοούσαν και δεν ήξεραν ποιους να συμβουλευτούν. Και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό, ενώ ήταν αναγκαίο οι νέοι να γνωρίζουν ορισμένα πράγματα τα οποία αγνοούσαν και τα οποία ενδεχομένως να τους εστοίχαιζαν πολύ στην ζωή τους». 

* Τέως Υφυπουργός Παιδείας

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE