Ο κορωνοϊός που διχάζει τους πολίτες - « Εμείς... και οι άλλοι »

Διαβάζουμε σε σχόλια στα social media .. : Ψεκασμένοι , ειδήμονες , πρόβατα , σανό , καραντίνα, lockdown, πανδημία , συνωμοσιολογίες , η μάσκα και το κακό που προξενεί ή την προστασία που δίνει ... 

Ο κορωνοϊός  διχάζει τους πολίτες και στη χώρα μας , όσο τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ και οι θάνατοι αυξάνονται τόσο φουντώνει η ... κόντρα των πολιτών που "σφάζονται" στο διαδίκτυο υποστηρίζοντας ο καθένας την δική του θεωρία  ! 

Υπολογίζεται μάλιστα πώς από τον Μάρτιο έχουν ξετυλιχθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάνω από 2.000 θεωρίες συνωμοσίας ! (Το συγκεκριμένο νούμερο προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησαν επιδημιολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες, αναλύοντας το περιεχόμενο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους τελευταίους μήνες. Προχωρώντας στη σχετική δημοσίευση, στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «American Journal of Tropical Medicine and Hygiene», διαπίστωσαν 2.311 φήμες και συνωμοσιολογικές θεωρίες αναφορικά με ιό Covid-19, με τις οκτώ στις δέκα από αυτές τις φήμες και θεωρίες να μην είναι απλώς παραπλανητικές, αλλά τελείως ψευδείς.) Το χειρότερο, βέβαια, απ΄ όλα είναι ότι αυτές οι θεωρίες αναπαράγονται και δημοσιεύονται συνεχώς στα κοινωνικά δίκτυα και όχι μόνο!

Βέβαια το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να είναι αυτό μεταξύ των ίδιων των ανθρώπων ο ένας προσπαθεί να επιβάλλει όπως παρατηρούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την άποψη του στον άλλον ... προχωρώντας σε αναλύσεις σε μια προσπάθεια να πεισθεί και καταλήγοντας στο τέλος (οι περισσότεροι) να "στολίζουν" ο ένας τον άλλον με διάφορα κοσμητικά επίθετα !

Όταν μια είδηση αναρτάτε οι αρνητές του ιού και οι άνθρωποι που θεωρούν πώς υπάρχει ...   αλληλοκατηγορούνται μέχρι ο ένας απο τους δύο να τα "παραδώσει" .... !

Γίναμε ΟΛΟΙ τελικά ειδικοί ! 

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχουμε εμείς να παρατηρήσουμε είναι πώς ο διχασμός δεν οδηγεί σε καλό και φυσικά πώς η γνώμη του κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή ... Οι εκατέρωθεν επιθέσεις και ο εξευτελισμός μέσω αισχρών διαλόγων δεν οδηγούν πουθενά !

Ελένη Παρασκευοπούλου

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE