Χωρίς τον ...12ο παίχτη του το ποδόσφαιρο!

Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου σε άδεια γήπεδα είναι λογικό; Περιστασιακά συμβαίνει, όταν οι ομάδες τιμωρούνται και παίζουν χωρίς θεατές. Αυτό όμως, είναι πρόσκαιρο και φυσικά το Ποδόσφαιρο ως θέαμα δεν νοείται, αν δεν υπάρχει ο αποδέκτης του θεάματος!

Οι θεατές που αποτελούν εν δυνάμει τον 12ο παίχτη για κάθε ομάδα.

Οι περιορισμοί της Πανδημίας οδηγούν τις υγειονομικές και πολιτικές αρχές στην ληψη μέτρων που φαντάζουν κάποιες φορές υπερβολικά, σε σχέση με αυτό που συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, όπου οι αθλητές έρχονται σε συχνή επαφή μεταξύ τους, την ίδια στιγμή που οι παίχτες στον πάγκο, φέρουν όλοι μάσκες προστασίας!

Ασφαλώς είναι παρακινδυνευμένο να 'πεί το κράτος πως στα γήπεδα δεν θα λαμβάνονται μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα που διαμορφώνει το ίδιο το ποδοσφαιρικό παιχνίδι, μέσα στο γήπεδο.

Αν, λέω αν υπήρχε τρόπος να εισέρχονται με επιτήρηση και να κάθονται σε απόσταση οι φίλαθλοι μέσα στο γήπεδο, τότε θα μπορούσαν να υπάρχουν και θεατές σε κάθε αγώνα, όπως υπάρχουν οι μετακινούμενοι με τα αστικά λεωφορεία που είναι σε πιό κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους και παρά ταύτα δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι ειδικοί συνεπώς, σε συνεργασία με τους διοργανωτές των Ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, θα έπρεπε να έχουν βρεί τρόπους για να διασφαλίζεται η ελεγχόμενη είσοδος στα γήπεδα, ώστε οι αγώνες να γίνονται με παρουσία θεατών, στοιχείο απαραίτητο στο ποδοσφαιρικό θέαμα, κυρίως για τους ποδοσφαιριστές που περιμένουν την στήριξη των φίλων της ομάδας τους.

Ισως θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις που έχουν δοθεί για τους αγώνες ποδοσφαίρου και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη δεδομένα που πραγματικά μπορούν να τηρηθούν ώστε το ποδοσφαιρικό θέαμα να αποτελέσει θέαμα αθλητικό με τους κανόνες που επιβάλλει η σημερινή δύσκολη πραγματικότητα.

Διότι αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς θεατές, είναι πουκάμισο χωρίς ανθρώπινο ''περιεχόμενο''.

*Ο Τάκης Γεωργακόπουλος είναι γιατρός, πρώην αντιπρόεδρος στον ΕΟΠΥ

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE