Η υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων δεν γίνεται …αλά καρτ!

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να παρουσιάσει το άσπρο-μαύρο στο θέμα της αναίτιας και αδικαιολόγητης απόλυσης των δύο εργαζομένων από τον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου Πατρέων.

 

Δύο γυναίκες, δύο εργαζόμενες ( η μια εκ των οποίων έγκυος) εκδιώχθηκαν από τη δουλειά τους, μετά από χρόνια προσφοράς, με αιτιολογικό πως έληξε η σύμβασή τους.

 

Όταν σηκώθηκε κονιορτός αντιδράσεων, οι αρμόδιοι δημοτικοί αξιωματούχοι θέλησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις δίδοντας αναληθή εικόνα των προθέσεών τους.

 

Ισχυριζόμενοι πως «οι αντίπαλοι των λαϊκών συμφερόντων», που βλέπουν μονίμως μπροστά τους ως πολιτικά φαντάσματα που τους προκαλούν εφιάλτες, δημιούργησαν θόρυβο προκειμένου να εκμεταλλευτούν την κατάσταση για ιδιοτελείς σκοπούς.

 

Το θέμα όμως άρχισε να μην γίνεται διαχειρίσιμο, από τους ενοίκους της οδού Μαιζώνος, όταν στην δικαστική αίθουσα έλαμψε η αλήθεια των προαποφασισμένων κινήσεων της δημοτικής αρχής.

 

Το προπέτασμα καπνού και τα φληναφήματα του προηγούμενου διαστήματος αποδείχθηκαν μάταιες ενέργειες.

 

Το οικοδόμημα που έχτισαν γύρω από την υπόθεση κατέρρευσε με πάταγο, πριν αλέκτωρ φωνήσαι…

 

Η υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων δεν μπορεί να γίνεται «αλά καρτ».

 

Γι αυτό και επιβάλλεται όχι μόνο η αλλαγή πλεύσης από τους υπεύθυνους, αλλά και η έμπρακτη συγνώμη προς τις εκδιωχθείσες εργαζόμενες, με την μοναδική απόφαση που μπορεί πλέον να ληφθεί.

 

Της παρουσίας στην επικείμενη δίκη της δημοτικής αρχής και της στήριξης του ιερού δικαιώματος της εργασίας τους!

 

Οσο για τις ανερυθρίαστες επιθέσεις σε δημοτικές παρατάξεις που στάθηκαν κοντά στον αγώνα των απολυμένων μια φράση ταιριάζει: Αιδώς αργείοι!

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE