Ιός εναντίον ξενοφιλήματος

Ο νόμος του σεντονιού

Κρυφτό, αγαπημένο παιχνίδι των μικρών και των μεγάλων. Αθώα λαχανιάσματα των παιδιών στις αλάνες, ένοχα βογγητά των ενήλικων παράνομων εραστών. Ενα κρυφτό παίζουν κι αυτοί που επιδίδονται στις εξωσυζυγικές σχέσεις γιατί ξέρουν καλά ότι η αμαρτία δεν είναι αμαρτία όσο παραμένει μυστική. Κι έτσι τηρούν μια ομερτά, έναν νόμο σιωπής που κάνει τη γλύκα του παράνομου έρωτα …πετιμέζι. Τι γίνεται όμως όταν φανερωθεί το ένοχο μυστικό;

Κάποτε τα ίδια τα σεντόνια της ηδονής γίνονταν δεσμά και τεκμήρια ενοχής για τους μοιχούς που οδηγούνταν στο τμήμα τυλιγμένοι σε αυτά ύστερα από αυτόφωρη διαδικασία. Ο νόμος του σεντονιού εξέπεσε αλλά αυτό δε σήμανε και τη λήξη της απιστίας. Τουναντίον η απιστία φούντωσε και θέριεψε κι όλοι γίναμε συγκάτοικοι κατά περίσταση σε ένα πελώριο ερωτικό κρεβάτι όπου κόσμος πολύς ανεβοκατεβαίνει σαν σε τρόλεϊ. Τα δρομολόγια έβαιναν ομαλώς μέχρι που ήρθε η πανδημία σαν την εκδίκηση που ευχήθηκε ο κάθε απατημένος.

Ο τραχανάς

Ο άπιστος σύζυγος είναι ένας καλός σύζυγος. Επιστρέφει ήρεμος, χαμογελαστός και εξαντλημένος στη συζυγική φωλιά ύστερα από την εκτόνωση του πάθους του. Οσο η Πηνελόπη του χαρίζει ανοχή ή αδιαφορία για τα αμαρτήματά του, εκείνος ευγνωμονεί και ανταποδίδει γενναιόδωρα.

Ξάφνου στις μέρες της καραντίνας τα πράγματα άλλαξαν και όλοι οι άπιστοι έγιναν πιστοί στη νόμιμη κλίνη λόγω έκτακτων περιοριστικών μέτρων εξόδου. Το γλέντι υπό περιορισμό και μονοφάι κατ' εξακολούθηση. Πόσο να αντέξει ο οργανισμός κάθε μέρα τραχανά; Αλλά και πώς να ξενοφάει; Στο δρόμο για το φαρμακείο ή το μανάβη; Στη σωματική άσκηση; Πώς να φαγωθεί η νοστιμιά στα κλεφτά χωρίς άνεση χρόνου και χώρου;

Ερωτικά σταγονίδια

Και επιτέλους άνοιξαν τα ξενοδοχεία που εκτός από τη φιλοξενία τουριστών και παραθεριστών, εξυπηρετούν και τις ανάγκες των παράνομων ζευγαριών. Χαράς ευαγγέλια για τους άπιστους που θα μπορούν στο εξής και ύστερα από πολύμηνη ξηρασία να βρεθούν και πάλι σαν άνθρωποι να απολαύσουν το άγγιγμα, να ανταλλάξουν ιδρώτες και ικμάδες χωρίς άγχη. Κύριοι, πλανάσθε πλάνην οικτράν! Ο κορονοΐός αποδεικνύεται μέγας εχθρός του … ξενοφιλήματος.

Με τι κέφι να προσέλθουν οι εραστές εις συνεύρεσιν όταν ξέρουν ότι πρέπει να δώσουν πλήρη στοιχεία αμφότεροι για την είσοδο, έξοδο, διάρκεια και πάσα λεπτομέρεια της κλειδαρότρυπας; Άσε που ενδέχεται κάποιο ωραίο πρωινό να κουδουνίσει τηλεφώνημα από τον Χαρδαλιά, ίσως όχι τον ίδιο, καλώντας τους ατάσθαλους για έλεγχο στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών λόγω κρούσματος στη ...δομή. Τι θα πει τότε ο δεσμευμένος; Οτι περνούσε απέξω κι είπε να μπει να δει το διάκοσμο; Διαπόμπευση κανονική, καθώς ύστερα αναλαμβάνουν τα κανάλια με δήθεν θολές φωτογραφίες των ενόχων και μυθιστορηματικούς τίτλους όπως «παράνομοι εραστές σκόρπισαν τον ιό με τα σταγονίδιά τους».

Οπότε, αγαπητοί αδερφοί, ή κλωσήστε τα αυγά σας μέχρι νεωτέρας ή συνεχίστε …διαδικτυακά. Γιατί όχι; Μπορεί να πάρετε και επίδομα!

*Η Μαρία Καβούνη είναι μουσικός-φιλόλογος - MSc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE