Ανακοινώθηκε χτες (Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020) στα πληρώματα από την Οργανωτική Ομάδα του 55ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού (πλήρωμα 222)  το 2ο θέμα σακούλας της κατηγορίας ΥΠΟΦΕΡΤΕ.

 

ΥΠΟΦΕΡΤΕ / ΘΕΜΑ 2Ο 

 

Ο ποταμός “φώτιζε” την πόλη μας

κι έβαζε τη σφραγίδα του στα ρολόγια…

Φέρτε μία, με το όνομά του, αυθεντική.

 

ΒΑΘΜΟΙ: 30 

* θέμα σακούλας

 

 

Μετά την από 15-01-2020 συνεδρίαση της Κριτικής Καρναβαλικής Επιτροπής 2020, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα πληρώματα που θα λάβουν μέρος στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2020, για τις κάτωθι διευκρινήσεις σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης και βαθμολόγησης των εμφανίσεων και των καρναβαλικών στοιχείων (άρματα, μικροκατασκευές, κ.λ.π.) που αυτά θα παρουσιάσουν, από τα μέλη της επιτροπής:

Στην κατηγορία βραβείου ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ:

- στην υποκατηγορία Κινητές Κατασκευές: έγκυρη, προς βαθμολόγηση υποψηφιότητα του πληρώματος, θα λαμβάνεται όταν ο αριθμός των κατασκευών που παρουσιάζεται, ανέρχεται τουλάχιστον σε πέντε (5).

- στην υποκατηγορία Κατασκευές Χειρός: έγκυρη, προς βαθμολόγηση υποψηφιότητα του πληρώματος, θα λαμβάνεται όταν ο αριθμός των κατασκευών που παρουσιάζεται, ανέρχεται τουλάχιστον σε είκοσι (20).

Στην κατηγορία βραβείου ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ:

-στην υποκατηγορία Μάσκα: έγκυρη, προς βαθμολόγηση υποψηφιότητα του πληρώματος, θα λαμβάνεται όταν ο αριθμός των κατασκευών που παρουσιάζεται, ανέρχεται τουλάχιστον στα 2/3 του αριθμού των μελών του. Στην συγκεκριμένη κατηγορία θα αξιολογηθεί η πρωτοτυπία της ιδέας και των υλικών.

-στην υποκατηγορία Μασκαράτα: έγκυρη, προς βαθμολόγηση υποψηφιότητα του πληρώματος, θα λαμβάνεται όταν ο αριθμός των κατασκευών που παρουσιάζεται, ανέρχεται τουλάχιστον σε πέντε (5). Σημειώνεται ότι η παραπάνω κατασκευή για να θεωρείται μασκαράτα, πρέπει να καλύπτει μέχρι και τους ώμους των μελών.

-στην υποκατηγορία Καπέλο: έγκυρη, προς βαθμολόγηση υποψηφιότητα του πληρώματος, θα λαμβάνεται όταν ο αριθμός των κατασκευών που παρουσιάζεται, ανέρχεται τουλάχιστον στα 2/3 του αριθμού των μελών του.

-Στην κατηγορία ΜΑΚΙΓΙΑΖ: έγκυρη, προς βαθμολόγηση υποψηφιότητα του πληρώματος, θα λαμβάνεται όταν θα υπάρχει μια σχετική ομοιομορφία (χρώματα, σχέδια) στο μακιγιάζ, σε ποσοστό 1/2, του συνολικού αριθμού των μελών του.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Αναλυτή Έφη, Αρταβάνης Κωνσταντίνος, Βανταράκη Χρυσάνθη, Βούρτση Θεανώ, Δίπλας Γιώργος, Κόκκαλης Βασίλης, Σκούρας Παύλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ στο Πολύεδρο, η μουσική θα συναντηθεί με τις ιστορίες. Αφορμή μια περίοδος βαθιά πίσω στο χρόνο, όπου η ανδρεία και η τιμή καθόρισαν τη ζωή και τα έργα πολλών ευγενών που διάλεξαν το δρόμο της ιπποσύνης. 

Η Άσπα Παπαδοπούλου διαλέγει και αφηγείται ιστορίες που διατηρεί η προφορική παράδοση των λαών και ο Δημήτρης Μακρής εμπνέεται από αυτές και επιλέγει να τις επενδύσει μουσικά με την κιθάρα του. Μια μουσική-αφηγηματική παράσταση για ενήλικες και μεγάλα παιδιά.  Η διάρκεια της παράστασης είναι μία ώρα και η είσοδος 5 €.

Τηλέφωνο κρατήσεων στο Πολύεδρο :

2610 277 342

 

 

 

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στις 8μ.μ. η διακεκριμένη πιανίστα Μαρία Ευστρατιάδη θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου στην Αίθουσα Συναυλιών της “Φιλαρμονικής”, τιμώντας το έτος Μπετόβεν. Το έτος 2020, σε όλη την Ευρώπη θα εορταστούν τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν.  Η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών πρωτοστατεί στην Πάτρα, διοργανώνοντας ρεσιτάλ πιάνου, με την Μαρία Ευστρατιάδη, με τις Σονάτες έργο 31 αρ. 1 σε σολ μείζονα, αρ. 2 σε ρε ελάσσονα και αρ.3 σε μι ύφεση μείζονα.

Η Μαρία Ευστρατιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε το δίπλωμά της με το πρώτο βραβείο και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στην “Hochschulefür Musik, Theater und Medien” στο Ανόβερο της Γερμανίας, από όπου αποφοίτησε με άριστα και διάκριση επίσης. Έχει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας.

Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουγγαρία. Έχει ηχογραφήσει για την ελληνική, τη γερμανική και την ουγγρική ραδιοφωνία. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Ορχήστρα Ακαντέμικα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ. Έχει συνεργαστεί επίσης με το κουαρτέτο εγχόρδων “Αέναον”.

Η δισκογραφική της δραστηριότητα περιλαμβάνει έργα J.S. Bach, C.Ph.E. Bach, W.A. Mozart, Γιάννη Ιωαννίδη και J. Brahms.

Οι ηχογραφήσεις της με όλες τις σονάτες για πιάνο και δύο κοντσέρτα (KV 271 και KV 453) για πιάνο και ορχήστρα του W.A. Mozart, σε συνεργασία με την Ορχήστρα Δωματίου της Μουσικής Εταιρείας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιωαννίδη, τιμήθηκαν το Δεκέμβριο του 2010 από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.

Η Μαρία Ευστρατιάδη είναι έφορος της σχολής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών.

Η είσοδος στο ρεσιτάλ είναι ελεύθερη και παρακαλούμε να τηρηθεί η ώρα έναρξης.

Για περισσότερες πληροφορίες: Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φερραίου 7, τηλ. 2610-277740 και www.fe-odeiopatron.gr

 

O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, σε συνεργασία με τον Εθνικό κέντρο Αιμοδοσίας,  τις μονάδες αιμοληψίας του ΠΠΝΠ και του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» και την  οικογένεια  του Θάνου Μικρούτσικου, διοργανώνει  αιμοδοσία , στη μνήμη του πατρινού μουσικοσυνθέτη και καλεί τους συνδημότες να πάρουν ενεργά μέρος.

 

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4, 5 και 8 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Γεωργίου από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του ΠΠΝΠ . Παράλληλα από τη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»  την  Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ, αιμοδοσία στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο Πατρών - Περιχώρων και την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών, από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι.

 

Η πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και του Πολιτιστικού Οργανισμού για συλλογή αίματος, γίνεται στο πλαίσιο και της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως στις 29 Δεκεμβρίου 2019, αμέσως με το άγγελμα της απώλειας του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη.

 

Ο ίδιος ο Θάνος Μικρούτσικος στην τελευταία του ανάρτηση, λίγο πριν το θάνατό του, ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε μεταγγίσεις αίματος ανέφερε : «Αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο, χρειάστηκε πολλές φορές να κάνω μετάγγιση αίματος. Το ίδιο και άνθρωποι στους διπλανούς θαλάμους. Σκεφτόμουνα αντί για δώρο φέτος , να δώσετε αίμα για κάποιον που έχει ανάγκη. Αυτές τις γιορτές σκεφτείτε τους άλλους και γίνετε αιμοδότες».

 

O Θάνος Μικρούτσικος μέσα από αυτή την ανάρτηση περιέλαβε και συγχρόνως περιγράφει την καθημερινή αγωνία και τη δοκιμασία χιλιάδων συνανθρώπων μας. Ανθρώπων της διπλανής πόρτας . Ανθρώπων που δίνουν τον αγώνα για τη ζωή .

 

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, μέσα από τη συγκεκριμένη δράση , με αφετηρία και την επιθυμία του Θάνου Μικρούτσικου, του Θάνου της Πάτρας, του πολιτισμού και της δημιουργίας, φιλοδοξεί να καθιερώσει  κάθε χρόνο σε συγκεκριμένη ημερομηνία, τη συγκέντρωση αίματος. Φέτος είναι μόνο η αρχή.

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE