Β' Κύκλος Εργαστηρίων:"Το Θεατρικό Παιχνίδι στήνει γιορτή"

Β' Κύκλος Εργαστηρίων Βιωματικής Μάθησης με θέμα: Το Θεατρικό Παιχνίδι στήνει γιορτή: διαμορφώνοντας τη δομή και το περιεχόμενο ενός σκηνικού αποτελέσματος με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Πως ο συντονιστής μιας ομάδας καταφέρνει να κάνει ουσιαστικά συμμέτοχα τα παιδιά σε μια παιδαγωγική διαδικασία, όπου σέβεται την έμφυτη ανάγκη για παιχνίδι, τις ιδέες, τα βιώματα και την διαφορετικότητα του κάθε μέλους αλλά και ολόκληρης της ομάδας; Σε ποιο βαθμό παρεμβαίνει ώστε να δομήσει το περιεχόμενο μιας παρουσίασης μαζί με τα παιδιά χωρίς να τα καθοδηγεί αυστηρά;

Στα εργαστήρια αυτού του κύκλου, αναλύουμε τα παραπάνω ερωτήματα και βιώνουμε τρόπους μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις ώστε η διαμόρφωση ενός σκηνικού αποτελέσματος να δίνει την ευκαιρία στο άτομο να εκφράσει συναισθήματά και επιθυμίες, να συνεργαστεί, να επικοινωνήσει και να συμμετέχει σε ένα δημιουργικό συμβάν.

Μέσα από τη γνωριμία με τις φάσεις και τις βασικές τεχνικές του Θεατρικού Παιχνιδιού, ανακαλύπτουμε τη σχέση της Παιδαγωγικής με το Θέατρο. Επιπλέον με αφορμή την επεξεργασία ερεθισμάτων ποικίλων μορφών τέχνης, ευαισθητοποιούμαστε και αποκτούμε εμπειρία ως προς την οργάνωση μιας σκηνικής παρουσίασης.

Η βασική τεχνική που αξιοποιείται στα εργαστήρια είναι το Θεατρικό Παιχνίδι, σύμφωνα με τη μέθοδο του Λάκη Κουρετζή.

Τα εργαστήρια συντονίζει και εμψυχώνει η Παιδαγωγός & Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού, Ανδριάνα Ταβαντζή.

*Μειωμένο Κόστος σε φοιτητές και σε όσους παρακολούθησαν τον Α’ Κύκλο Εργαστηρίων: «Ο Κύκλος της Ομάδας».

Πληροφορίες - Εγγραφές:

ΟροΠαίδιο

Κανακάρη 101β

2160220034, 6908278464

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Παράλογη χώρα

Απρ 08, 2020 Hits:33 ΑΠΟΨΕΙΣ