Μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Ιωάννη Χριστόπουλο

Μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στον πατρινό τενόρο, πρόεδρο του «Ορφέα», αείμνηστο Ιωάννη Χριστόπουλο διοργανώνει ο Ορφέας Πατρών σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστικών Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων, την ερχόμενη Δευτέρα 16/9.

Τίτλος της «1η Φθινοπωρινή Συνάντηση Λυρικού και Χορωδιακού Τραγουδιού» και θα φιλοξενηθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο. Σε αυτή συμμετέχουν οι χορωδίες Αντηχώ, Μυρτουντίων και Ορφέως Πατρών καθώς και οι λυρικοί σολίστες Αγγελική Ζωή Καραγκούνη, Λύνα Γερονίκου, Λένα Σουρμελή και ο Νίκος Παπακώστας. Στο πιάνο συνοδεύει η βιρτουόζα πιανίστα Olena Fedko.

Η εκδήλωση θα χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος θα ανοίξει με τον τενόρο Αντώνη Ι. Χριστόπουλο με τίτλο «Τα τραγούδια που αγαπούσε» με μία επιλογή από συνθέσεις του Αττίκ, ενώ θα ακολουθήσει η Χορωδίας Ορφέας Πατρών υπό τη διεύθυνση του Φίλιππου Παπαδόπουλου. Τη σκυτάλη θα πάρει η σοπράνο Αγγελική Ζωή Καραγκούνη με την άρια «Αχ πως αργούνε οι ώρες να περάσουν», ενώ ο τενόρος Νίκος Παπακώστας θα ερμηνεύσει το «Panis Angelicus». Η σοπράνο Λίνα Γερονίκου θα ερμηνεύσει το «Torna e Surirento» και το πρώτο μέρος θα κλείσει με τη σοπράνο Λένα Σουρμελή και τον τενόρο Αντώνη Χριστόπουλο να ερμηνεύουν το «Libiamo ne lieti calici».

Στο δεύτερο μέρος θα εμφανιστούν κατά σειρά, η Χορωδία Μυρτουντίων από τη διεύθυνση της Λένας Σουρμελή, η Χορωδία Ορφέας Πατρών υπό τη διεύθυνση του Φίλιππου Παπαδόπουλου και η Χορωδία «Αντηχώ» υπό τη διεύθυνση της Μέλπως Βικάτου. Ως αποχαιρετισμό θα ακούσουμε το κομμάτι «Κάποιο Δειλινό» στο οποίο θα συμπράξουν και οι τρεις χορωδίες. Τους σολίστ και τις χορωδίες θα συνοδεύσει στο πιάνο η Olena Fedko.

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Με δυο καπέλα

Ιαν 25, 2021 Hits:34 ΑΠΟΨΕΙΣ