Νέα ταινία θα προβάλλει ο Κινητός Κινηματογράφος

Την Δευτέρα 19/8/2019 θα γίνει η επόμενη προβολή του Κινητού Κινηματογράφου Πατρών 2019 από τον Νίκο Καββαδία του «Γυμνού Οφθαλμού».

Πρόκειται για την προβολή της θρυλικής, πια, ταινίας του Ζακ Μπεκέρ "Χρυσό Κασκέτο" (Casque d' or) στο Ιόνιο Music Club Live, στην Πλαζ του ΕΟΤ μετά τις 9.30 το βράδυ.

Είναι μια προβολή με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση για τον Νίκο Καβαβδία, μιας και με αυτήν την ταινία και στο συγκεκριμένο χώρο, διάλεξε να γιορτάσω τα 50+5 γενέθλιά του, όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Από την άλλη, η προβολή αυτή αποτελεί και ένα δυνατό "προσεχώς" για την πιθανή, κινηματογραφική μεταμόρφωση του πανέμορφου αυτού χώρου από τον ερχόμενο Μάιο και μετά, αναφέρει ο Νίκος Καββαδίας.

*Η προβολή γίνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος και την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα.

Διοργανωτές: "γυμνός οφθαλμός" - ΙΟΝΙΟ Music Live Club

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Νικόλαος Ε. Καββαδίας ("γυμνός οφθαλμός")

Τεχνική Κάλυψη: Νικηφόρος Σπίνος (NS Sound).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΧΡΥΣΟ ΚΑΣΚΕΤΟ - ΖΑΚ ΜΠΕΚΕΡ

(Casque d'or / Golden Marie, δράμα, Γαλλία, ασπρόμαυρο, 1951, διάρκεια 96 λεπτά).

  • Παίζουν: Simone Signoret (1921-1985), Serge Reggiani, Claude Dauphin, Raymond Buissières, Dominique Davray, Gaston Modot, Loleh Bellon.
  • Σενάριο: Jacques Becker, Jacques Companeez
  • Μοντάζ: Marguerite Houllé-Renoir
  • Φωτογραφία: Robert Lefebvre
  • Mουσική: Georges Van Parys
  • Κοστούμια: Georgette Fillon

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το 1898, στο περιβάλλον του υπόκοσμου του Παρισιού η Marie, μία κοπέλα ελεύθερων ηθών με το παρατσούκλι "Χρυσό κασκέτο" γνωρίζει τον Manda. Σύντομα, η μεταξύ τους έλξη, αν και σημαδεμένη από το έγκλημα, μετατρέπεται σε πραγματικό πάθος… Ο σημαντικότερος ρόλος της αξέχαστης Simone Signoret σε ένα αριστούργημα, που φέρει την υπογραφή του συγγραφέα των "Goupi mains rouges", «Le Trou», κ.α., του Γάλλου σεναριογράφου και σκηνοθέτη Jacques Becker (1906 –1960).

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE