Με επιτυχία τα προγράμματα ξενάγησης στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα - ξεναγήσεις  στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Δήμου Πατρέων, ολοκληρώθηκαν για μία ακόμα σχολική χρονιά με επιτυχία.

Η   «παρουσία» του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης στα πολιτιστικά δρόμενα της περιοχής, μετά την  μετεγκατάσταση και επαναλειτουργία του από το 2013 στις  αίθουσες του  Παλαιού  Δημοτικού  Νοσοκομείου, έχει γίνει αισθητή στους κατοίκους της πόλης, την εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και σε Έλληνες και  ξένους επισκέπτες, γεγονός που αποδεικνύεται με την σταθερή αύξηση των επισκεπτών.

Η συνεργασία με τα  Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ήταν και φέτος εποικοδομητική, καθώς έδωσε τη δυνατότητα σε πολλά σχολεία να επισκεφτούν το Μουσείο, με τους μαθητές προετοιμασμένους, αφού έχουν  επιλέξει με το σχολείο τους  πολιτιστικό πρόγραμμα για την λαϊκή παράδοση.

 Συνολικά κατά την σχολική περίοδο 2019 ξεναγήθηκαν στο Μουσείο 11 Νηπιαγωγεία και κέντρα προσχολικής αγωγής (346 μαθητές),  27 Δημοτικά σχολεία (1250 μαθητές), 3 γυμνάσια (145 μαθητές), ΕΠΑΛ (45 μαθητές)   και ΙΕΚ.(40 μαθητές)  και  80 εκπαιδευτικοί από την Πάτρα αλλά και την ευρύτερη περιφέρεια.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οργανωμένες ξεναγήσεις  σε διάφορους συλλόγους  και οργανωμένους  φορείς της πόλης.
Σημαντική είναι και η προσέλευση μεμονωμένων πολιτών, ξένων επισκεπτών και τουριστών που  εντάσσουν στην περιήγησή τους στα αξιοθέατα της  Άνω Πόλης και την  επίσκεψη στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης.

Το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης (Δωρεά του Πολιτιστικού Κέντρου Πατρών στον Δήμο Πατρέων από το 2012) στεγάζεται στις αίθουσες Χάνσεν του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πατρών (πλατεία Κορύλλων-΄Ανω Πόλη). Το αρχειακό υλικό του Μουσείου αποτελούν ένα σύνολο από ενότητες, που τεκμηριώνουν ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
Αναλυτικότερα διαθέτει συλλογές που αφορούν:

    Στην καλλιέργεια της γης και την παρασκευή ψωμιού, στην καλλιέργεια του αμπελιού, στην παρασκευή κρασιού και τσίπουρου, στην κτηνοτροφία, στα αντικείμενα οικιακής χρήσης, στην επεξεργασία του μαλλιού και στην υφαντική με παραδοσιακό αργαλειό. Παρουσιάζεται επίσης υλικό από αστικά παραδοσιακά εργαστήρια όπως: Υφαντική με εργοστασιακό αργαλειό, Πιλοποιείο, Κηροπλαστείο, Υποδηματοποιείο, Σχοινοποιείο, Ξυλουργικό εργαστήριο, Οινοποιείο  και   Τυπογραφείο.

H είσοδος στο Μουσείο είναι δωρεάν
Για οποιαδήποτε πληροφορία καθώς και για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2610 621523 & 2610 624088, καθημερινά  (εκτός Κυριακής και Δευτέρας) και ώρα  10.00π.μ έως 2.00μ.μ
Το μουσείο είναι ανοικτό για όλους τους επισκέπτες καθημερινά  8.00 π.μ έως 2.00 μ.μ (εκτός Κυριακής & Δευτέρας).

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE