1-2 Ιουνίου σεμινάριο στο act με τον Σπύρο Κουβαρά

Το θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου στην Πάτρα διοργανώνει το τέταρτο σεμινάριο Σωματικού Θεάτρου, που είναι και το τελευταίο για την περίοδο 2018-2019, προσκαλώντας στην Πάτρα, τον διεθνή χορογράφο και performer Σπύρο Κουβαρά, ιδρυτή της γαλλικής ομάδας σύγχρονου χορού, Synthesis 748.

Το σεμινάριο, με τίτλο της 4ης Θεματικής, «Η μουσικότητα της κίνησης: Το σώμα ως μουσικό όργανο», είναι συνολικής διάρκειας 8 ωρών και θα λάβει χώρα το σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουνίου 2019, στο θέατρο act στην Πάτρα και τις ώρες 14:00-18:00. Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα με σχετικά καλή φυσική κατάσταση που επιθυμούν να βελτιώσουν και να εξελίξουν την σωματική τους, σκηνική έκφραση, ανεξάρτητα του αν διαθέτουν προηγούμενη θεατρική ή χορευτική εμπειρία. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 14 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές.

Σε όλους τους συμμετέχοντες, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης από την Spyros Kouvaras / Synthesis 748 Dance Company. Για την εγκυρότητα της εγγραφής απαιτείται κατάθεση προκαταβολής 25 €, μέχρι και την Τετάρτη 29 Μαΐου, στο ταμείο του θεάτρου ACT ή με web banking (με την αιτιολογία ACT LAB) στον ακόλουθο λογαριασμό: IBAN / GR7701402900290002340015561, ALPHA BANK / Δικαιούχος Σπύρος Κουβαράς.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ - 4η ΘΕΜΑΤΙΚΗ

Το σεμινάριο «Η μουσικότητα της κίνησης: Το σώμα ως μουσικό όργανο» του Σπύρου Κουβαρά, εξετάζει και αναλύει τις διαφορετικές παλέτες και ποιότητες στην κίνηση του performer, τοποθετώντας το σώμα στο επίκεντρο της σκηνικής παρουσίας. Κάθε άρθρωση, κάθε μικρή ή μεγάλη μυική ομάδα χρησιμοποιείται μεταφορικά ως μουσικό όργανο και η κίνηση αποκτά την μορφή μιας βουβής συμφωνίας.

 • Η αναπνοή καθορίζει την ένταση και τη χαλάρωση και η αναπνοή γίνεται ο ρυθμός της εσωτερικής μουσική του σώματος. Το σώμα, προσεγγίζεται ως μια μουσική παρτιτούρα που διαμέσου των κινήσεων και των δυναμικών που χρησιμοποιεί, χρωματίζει τον χώρο και αποκαλύπτει των εσωτερικό κόσμο του performer.
 • Στο συγκεκριμένο σεμινάριο, οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν σε μια μέθοδο μη λεκτικής δραματουργίας που απελευθερώνει το φαντασιακό του ερμηνευτή και εστιάζει στην ποιητική της εικόνας όπως αυτή προκύπτει από την αντίστιξη φωνής, αναπνοής και κίνησης.
 • Η καλλιέργεια της μουσικότητας στην κίνηση αποτελεί για τον ερμηνευτή ένα θεμελιώδες στοιχείο της σκηνικής του παρουσίας και μέσα από τεχνικές ασκήσεις και δομημένους αυτοσχεδιασμούς ενισχύεται η δυνατότητα του performer να ερμηνεύσει κινησιολογικές χορωδίες, και κινητικούς κανόνες διαφορετικών τονικοτήτων.

Όλες οι ανωτέρω προσεγγίσεις θα γίνουν μέσα από την σχέση του σώματος με τον χώρο, μέσα από την σχέση του με τον χρόνο και την δυναμική καθώς και μέσα από τον κινησιολογικό διάλογο με τους άλλους.

Αναλυτικά:

 • Physical training exercises
 • Μυοσκελετική ενδυνάμωση
 • Διαφορετικές ποιότητες και δυναμικές κίνησης
 • Ηχοποιητική ανάλυση κινητικών μοτίβων
 • Ταχύτητες και Ρυθμός: βραδύτητα, εκρηκτικότητα, ρυθμική σταθερότητα
 • Σύνθεση κινησιολογικών φράσεων.

Διδακτέες Ώρες: 8 ώρες συνολικά, 14:00-18:00 Σάββατο και Κυριακή

Κόστος συμμετοχής: 40 € η κάθε θεματική

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: 6939769081, 2610272037, 6936122263 ή ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 2. LIFE STYLE