Γλυκασμός στις ψυχές όλων ο υμνολογικός πλούτος που έψαλλε η «ΠΑΝΥΜΝΗΤΟΣ»

Οι χορωδίες (γυναικεία και νεανική) «Πανύμνητος» με την μελωδική χροιά της εκκλησιαστικής βυζαντινής παράδοσης, πραγματοποίησαν εχθές 17 Απρίλη στο Συνεδριακό – Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, την εκδήλωση του ετήσιου πασχαλινού μουσικού αναλογίου.                                                                                                          Μέσα σε ένα κατανυκτικό περιβάλλον μας οδήγησαν σε κρεσέντο  ψυχικής ανάτασης  με την ποιητική γοητεία και μελωδικότητα των Ύμνων, των Θρήνων και των νανουρισμάτων που έψαλαν και ερμήνευσαν.


Στην εκδήλωση «Δος μοι λόγον ΛΟΓΕ»,υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της μαέστρου κ. Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου συμμετείχαν:

Η Νεανική και η Γυναικεία Βυζαντινή χορωδία «Πανύμνητος»,
Η τραγουδοποιός Αρετή Κετιμέ, που ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και την ερμηνεία της,
Ο Ανδρικός βυζαντινός χορός συλλόγου Αιγιαλείας «Φίλιππος Οικονόμου»,
Η Ορχήστρα Ηδύφωνο,
Η Ορχήστρα Εγχόρδων,
Οι μαθητές του Διακιδείου Σχολείου
Και ο εξαίρετος αφηγητής Διονύσιος Βούλτσος.

Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες και ειδικά τον Πνευματικό Πολιτιστικό Σύλλογο της «Πανυμνήτου», που είχαν την πρωτοβουλία  να δοθούν τα έσοδα αυτής της εκδήλωσης  για την κατασκευή ενός παρεκκλησίου στο νοσοκομείο μας. Ευχαριστεί επίσης όλους τους παρευρισκόμενους για την συμβολή τους στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Εύχεται σε όλους να έχουν Υγεία .
Τέτοιες πράξεις αλληλοβοήθειας θα πρέπει να αναδεικνύονται στη σημερινή εποχή για να βρίσκουν μιμητές.
 Καλές γιορτές – Καλή Ανάσταση

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE