Εβδομάδα Ποίησης στο Πολύεδρο

Καθημερινά από 18 έως 23 Μαρτίου διαβάζουμε ποίηση 12:30 το μεσημέρι στο ΠΟΛΥΕΔΡΟ, με τη συμμετοχή ποιητών και φίλων αναγνωστών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που γιορτάζεται την 21 η Μαρτίου, στο Πολύεδρο διαβάζουμε ποίηση, συζητάμε για την ποίηση και παρουσιάζουμε έργα ποιητών και εικαστικών με έμπνευση από τον ποιητικό λόγο. Καθημερινά από 18 έως 23 Μαρτίου διαβάζουμε ποίηση 12:30 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή ποιητών και φίλων αναγνωστών. Ένα μικρό διάλλειμα στην ρουτίνα της καθημερινότητας. Θα διαβάσουμε ποιήματα από την αρχαιότητα, την ελληνιστική εποχή, το Βυζάντιο, ποίηση των τροβαδούρων, Δάντη και Βοκκάκιο, ρομαντική ποίηση και νεώτερα ρεύματα. Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, 8 το βράδυ θα εγκαινιαστεί η έκθεση «Εικονοποίηση» που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Απριλίου. Στα εγκαίνια οι συμμετέχοντες ποιητές θα διαβάσουν ποίηση τους. Μια ομαδική εικαστική έκθεση με εικόνες και λέξεις με έμπνευση από την ποίηση, μια συνομιλία εικαστικών και ποιητών.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τρία έργα οπτικής ποίησης του Μιχάλη Μήτρα, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, του ποιητή που με τη δική του πρωτοβουλία, καθιερώθηκε η 21 η Μαρτίου ως Γιορτή
της Ποίησης. Επίσης, με έργα οπτικής ποίησης θα συμμετέχουν ο Στάθης Χρυσικόπουλος και ο
Τηλέμαχος Χυτήρης. Ο ποιητής Σπύρος Βρεττός συμμετέχει με έργα γλυπτικής που έχει δημιουργήσει ως συμπλήρωμα - προέκταση της ποίησής του. Έργα που πρώτη φορά θα παρουσίαση στην Πάτρα. Οι εικαστικοί Ζώη Αλεξάνδρα, Μισίου Ιωάννα, Νικολοπούλου Όλγα, Παπαθεοδώρου Δήμητρα, Σταθόπουλος Παναγιώτης και Τσακνιά Εύη συμμετέχουν με έργα ζωγραφικά, χαρακτικά ή μικτής τεχνικής που έχουν δημιουργήσει με αφορμή αγαπημένους ποιητές. Μεβίντεο art συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Τσιτσίγκος, ένα έργο που βασίστηκε στην  ποιητική συλλογή «αλεπού στον αυτοκινητόδρομο», του Χαρίλαου Νικολαΐδης. Για πρώτη φορά θα εκθέσει τις ποιητικές της φωτογραφίες η Κατερίνα Τσάκωνα ενώ οι ποιητές Γκιμοσούλης Κωστής, Λιόντη Μερόπη, Σιγαλού Ελένη, Σιώτης Ντίνος και Τσούνη Πηνελόπη συμμετέχουν με σχέδια και φωτογραφίες που συνδυάζουν με την ποίηση τους.

Την βραδιά των εγκαινίων οι συμμετέχοντες ποιητές θα διαβάσουν ποιήματα
τους αλλά και εικαστικοί και φίλοι του ποιητικού λόγου θα αναγνώσουν ποιήματα
που έχουν χρησιμοποιηθεί στα έργα τους. Θα διαβαστούν ποιήματα των:
Αχμάτοβα Άννα, Λάσκαρη Χρίστου, Ελευθεριώτη Αντώνη, Μαφρέδα Στέλιου,
Παυλόπουλου Γιώργη, Τσακνιά Αμαλίας, Τσιρώνη Γιώργου και Χριστιά
Βαρβάρας.

Δευτέρα 18 Διαβάζουμε ποίηση από την αρχαιότητα (Σαπφώ, Αλκαίος κ.α.)
12:30
Τρίτη 19 Διαβάζουμε από την ελληνιστική εποχή και το Βυζάντιο
12:30
Τετάρτη 20 Διαβάζουμε ποίηση των τροβαδούρων, σε συνεργασία με το
12:30 Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, παράρτημα Πάτρας.
Πέμπτη 21 Διαβάζουμε Δάντη και Βοκκάκιο
12:30
Εγκαινιάζεται η έκθεση «Εικονοποίηση»
8 το βράδυ και οι ποιητές διαβάζουν.
.
Παρασκευή 22 Διαβάζουμε ρομαντική ποίηση και νεώτερα ρεύματα
12:30

Σάββατο 23 Ποιητές και φίλοι της ποίησης διαβάζουν ένα αγαπημένο τους
13:00 ποίημα.

Στις αναγνώσεις συμμετέχουν: Βασίλης Σωτηρχόπουλος, Όλγα Νικολοπούλου, Χριστίνα Τσιμαχίδου,
Βρεττός Σπύρος,

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE