"Ή Άμυνα του Δράκου" στις 7 Νοεμβρίου στην Πάτρα

Η ταινία "Ή Άμυνα του Δράκου"¨της 41χρονης Κολομβιανής σκηνοθέτιδος Νατάλια Σάντα, ανακοινώθηκε στις επόμενες προβολές του "Γυμνού Οφθαλμού" στην Πάτρα, την επόμενη Τετάρτη 7 του μηνός..

Η προβολή αυτή γίνεται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας (FeCHA) και δεν θα είχε γίνει ποτέ πραγματικότητα χωρίς την αποφασιστική υποστήριξη του Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα
και της Πρεσβείας της Κολομβίας στην Ιταλία.

Η χαμηλόφωνη ταινία της Σάντα, δυστυχώς χωρίς διανομή στην χώρα μας, συνεχίζει στην Πάτρα το ελληνικό ταξίδι της, που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο στην Σαλονίκη και συνεχίστηκε τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα στα πλαίσια του FeCHA.

Eίχαν, βέβαια, προηγηθεί οι χλιδάτες Κάννες (η ταινία συμμετείχε το 2017 στο "Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών", με την Σάντα να είναι η πρώτη Κολομβιανή σκηνοθέτιδα, που ταινία της προβάλλεται στις Κάννες).

Η προβολή είναι αφιερωμένη στο ακριβό φίλο μου Γιάννη Αδαλόπουλο, που τόσο πολύ αγάπησε την Κολομβία και τους ανθρώπους της. Σίγουρα θα αγαπούσε και τους τρεις φίλους της ταινίας.

παίζουν: Gonzalo de Sagarminaga, Hernan Mendez, Manuel Navarro

ΣΥΝΟΨΙΣ...
Τρεις φίλοι, όσο καλοί κι αν είναι στο σκάκι, αδυνατούν να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση στρατηγικής σημασίας γιά να καλυτερέψουν την δύσκολη ζωή τους.
Στην χτυπημένη από την χρόνια οικονομική κρίση Μπογκοτά της Κολομβίας συναντάμε τον 55χρονο Σάμιουελ, έναν χωρισμένο πατέρα, που βγάζει τα απολύτως αναγκαία παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθηματικών, και τους δύο στενούς του φίλους:
τον Χοακίν, έναν επιδιορθωτή και πωλητή συλλεκτικών ρολογιών, που κανένας πιά  δεν αγοράζει και τον Μάρκος, έναν αποτυχημένο γιατρό εναλλακτικών θεραπειών, που κανείς πιά δεν ακολουθεί...
Οι τρείς φίλοι μοιράζουν τον κοινό χρόνο τους σε τρία θρυλικά μέρη του κέντρου της Μπογκοτά:
τον Σκακιστικό Όμιλο Lasker, Καζίνο Caribe και το Καφέ La Normanda.
Η 41χρονη Κολομβιανή σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα Nατάλια Σάντα, παρατηρεί με θλίψη, τρυφερότητα και ανθρωπιά την ανδρική μοναξιά της βουβής παραίτησης.
Φτάνοντας στη μέση της διαδρομής, οι τρεις ήρωες νιώθουν το κενό της αποτυχίας...

Η ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΔΑ ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΑΝΤΑ (NATALIA SANTA)

  • Η Νατάλια Σάντα γεννήθηκε στην Μπογκοτά της Κολομβίας το 1977.
  • Σπούδασε λογοτεχνία και μετά την αποφοίτησή της ξεκίνησε να δουλεύει στο χώρο των εκδόσεων.
  • Ξεκίνησε να γράφει σενάρια το 2002 για την τηλεόραση, για μίνι-σειρές για εφήβους.
  • Έκτοτε έχει εμπλακεί σε πολλά πρότζεκτ στον οπτικοακουστικό τομέα, στο πλαίσιο των οποίων έχει επιχειρήσει
  • να εξερευνήσει τον μύχιο κόσμο των χαρακτήρων τους οποίους αναπαριστά
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE