Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης κηδεύτηκε στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά στο Β΄Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών ο Κωνσταντίνος Μαυροειδής  που πέθανε αιφνίδια στα 58 χρόνια του. Πολλά ήταν τα στεφάνια που κατατέθηκαν στη μνήμη του Πατρινού δημιουργού που πραγματικά άφησε την σφραγίδα του χρόνια τώρα στο Πατρινό Καρναβάλι μέσα από το γκρουπ του και τα περίτεχνα και πάντοτε καλοφτιαγμένα άρματα του.

 

Από τις καλύτερες εμφανίσεις του γκρουπ του ήταν η θρυλική πλέον «Γαλέρα». Στην κηδεία του συγκίνησαν τα λόγια της Πόπης Αλιβιζάτου, συνάδελφου του, καρναβαλίστριας, η οποία χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως φασαριόζο, δραστήριο, ανατρεπτικό παράτολμο, έναν δημιουργό που ότι περνούσε από την φαντασία του γινόταν πραγματικότητα.

 

Ακολουθεί αναλυτικά ο επικήδειος της Πόπης Αλιβιζάτου: "Αγαπημένε μας Κώστα, από τον δημιουργικό χώρο του ΑΣΟ μέχρι εδώ, δεν είναι απόσταση μερικών χιλιομέτρων. Είναι η απεραντοσύνη, που θα μας χωρίσει. Δεν είχε ποτέ περάσει από το μυαλό μου ότι θα στεκόμουν εδώ για να σε αποχαιρετίσω, εκπροσωπώντας τον ΑΣΟ και τα πληρώματα του Καρναβαλιού. Φτάσαμε ως εδώ, για να συνειδητοποιήσουμε ότι τελειώνουν τα πειράγματα μεταξύ μας, ότι τελειώνει η συγκατοίκηση στον ΑΣΟ και η συνδημιουργία.

 

Μέσα από ανατροπές γνωριστήκαμε, δεθήκαμε, τσακωθήκαμε και αγαπηθήκαμε. Μέσα από τέτοιες  διαδικασίες και από όμορφες στιγμές γίναμε ένα και από αυτό το ένα, φεύγει σήμερα, ακόμα ένα κομμάτι. Όπου σε χρειαζόμασταν σε βρίσκαμε δίπλα μας, να μας καθοδηγείς με την εμπειρία σου και να προστρέχεις στα δύσκολα.

 

Φασαριόζος, δραστήριος, ανατρεπτικός, παράτολμος, ο δημιουργός που ό,τι περνούσε από τη φαντασία του, το έκανε πραγματικότητα. Δεν υπήρχαν εμπόδια στην ολοκλήρωση των σχεδίων σου, δεν υπήρχαν πόρτες, τοίχοι, διαστάσεις. Τα ξεπερνούσες όλα και στο τέλος, δεν μας ξάφνιαζες πια, γιατί όλα τα περιμέναμε από σένα. Όλα, εκτός από αυτό, σήμερα.

 

Να ξέρεις ότι ο νους μας και η καρδιά μας, γεμίζει τις τσέπες σου με κομφετί και σερπαντίνες και με άπειρα μηνύματα για τους φίλους που έχουν ήδη φύγει και σε περιμένουν σε άλλους κόσμους, σε άλλες πλατείες, για άλλες παρελάσεις. Εμείς, θα σε σκεφτόμαστε με χρώματα, πυροτεχνήματα και μουσική. Η αγάπη όλων μας θα σε συνοδεύει".

 Απλήρωτοι εδώ και τέσσερις μήνες παραμένουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίιτ» του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

 

Όπως καταγγέλλουν η τελευταία πληρωμή έγινε στις 27 Αυγούστου, ενώ όπως αναφέρουν, κάθε φορά που έρχονται γιορτές, Χριστούγεννα ή Πάσχα, ζουν το ίδιο μαρτύριο.

 

Από την άλλη πλευρά, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος της Δυτ. Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, όντως υπάρχει αυτή η καθυστέρηση που οφείλεται σε διοικητικούς λόγους, όμως το θέμα θα επιλυθεί άμεσα, μέσα στις επόμενες μέρες.

 

 Το παλιό στρατόπεδο στον Άγριλο Αμφιλοχίας, κοντά στη λίμνη Αμβρακία, δείχνει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Υπουργείο Άμυνας, για μετατροπή του σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων.

 

Ανώτατοι αξιωματικοί έχουν πραγματοποιήσει ήδη αυτοψία στους χώρους του πρώην στρατοπέδου ενώ για την εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι έχουν ενημερωθεί Περιφέρεια, Δήμος Αμφιλοχίας αλλά και Αστυνομία.

 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες αναμένεται να φιλοξενηθούν περί τους 1.000 μετανάστες – πρόσφυγες και για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθούν κοντέινερ και σκηνές.

 

Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον μιας και πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Αμφιλοχίας εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αυτό.

 

Η περίπτωση του στρατοπέδου στον Άγριλο Αμφιλοχίας είχε και το 2011 φτάσει πολύ κοντά στο να γίνει κέντρο κράτησης μεταναστών, ωστόσο είχε προσκρούσει σε σφοδρές τοπικές αντιδράσεις, που είχαν λάβει και το χαρακτήρα των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας με την υποστήριξη των φορέων της περιοχής. Πάντως το στρατόπεδο «Ψαρογιάννη» έχει απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, ενώ ένα άλλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ο χώρος είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αμφιλοχίας (τα 204,5 στρέμματα από την συνολική έκταση των 206 στρεμμάτων είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αμφιλοχίας και μόνο το 1,5 στρέμμα είναι ιδιοκτησίας του Υπουργείου Άμυνας).

 

Τα αντεπιχειρήματα για τον Άγριλο

 

Τα επιχειρήματα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής σύμφωνα με παλιότερο ψήφισμά τους συνοψίζονται στα εξής:

 

-Το στρατόπεδο «ΨΑΡΟΓΙΑΝΝΗ» είναι απαρχαιωμένο και δεν πληροί τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία ανθρώπινων ψυχών και ιδιαίτερα των ταλαιπωρημένων λαθρομετανάστων. Με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση είναι δύσκολο να δημιουργηθούν οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές

-Η περιοχή γύρω από τη λίμνη Αμβρακία είναι ειδικού οικολογικού ενδιαφέροντός και προστατεύεται από τη συνθήκη Natura 2000 με α/α καταχώρησης 152 και κωδικό GR2310007 SCI.

– Ο χώρος είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αμφιλοχίας (τα 204,5 στρέμματα από την συνολική έκταση των 206 στρεμμάτων είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Αμφιλοχίας και μόνο το 1,5 στρέμμα είναι ιδιοκτησίας του Υπουργείου Άμυνας) τον οποίο προορίζει για κατασκηνώσεις και άλλες παρεμβάσεις προς όφελος των Δημοτών.

– Εντός του Στρατοπέδου υπάρχει η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία χρονολογείται πριν από το 1677, την οποία ο περιηγητής Ληκ κατέγραψε ως Ι.Μ. της “Παρθένου των Αγριελαίων” και το ιερό κειμήλιο, η μεγάλης τέχνης και σεβάσμια εικόνα της “Παναγίας της Βρεφοκρατούσας”.

– Ο χώρος του στρατοπέδου φυλάσσεται με υποτυπώδη συρμάτινο φράκτη, οπότε, θα είναι εύκολη η έξοδος του οποιουδήποτε από το στρατόπεδο με αποτέλεσμα η γύρω περιοχή να γεμίσει από τους ταλαίπωρους λαθρομετανάστες. Εξάλλου επειδή ο συγκεκριμένος χώρος του Στρατοπέδου εφάπτεται της Λίμνης Αμβρακίας θα είναι αναγκαία εκτός των άλλων και η παρουσία του Λιμενικού Σώματος.

 

Την ίδια στιγμή όπως προ ημερών είχε γράψει η «Σ» εγκαταλείπεται η ιδέα φιλοξενίας μεταναστών στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αγρινίου, μετά και την διαβεβαιώσεις που έλαβε από τους συναρμόδιους Υπουργούς, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, κατόπιν παρέμβασής του.

 

Πηγη:  Εφημερίδα Συνείδηση

 

Mεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα αυτή την ώρα στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Διοδώρου.

 

Τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα.

 

Στο σημείο έσπευσε η Τροχαία για να ρυθμίσει την κυκλοφορία.

 

Πιθανότατα αυτό οφείλεται στην κλειστή περιμετρική, καθώς οι οδηγοί που κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα παραπέμπονται στην οδό Πανεπιστημίου. 

 

 Στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης και αποκατάστασης υφιστάμενων τεχνικών του αυτοκινητόδρομου, από σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 μέχρι τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου 2019 το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα της γέφυρας Β601 στην περιοχή Μποζαϊτίκων της Περιμετρικής Πατρών θα παραμείνει κλειστό.

 

Στο διάστημα αυτό η κυκλοφορία στο σημείο θα εξυπηρετείται ως ακολούθως:

 

Τα οχήματα με κατεύθυνση προς Αθήνα θα εξέρχονται στον κόμβο Πάτρας-Κ1 (Χ.Θ. 206) και εν συνεχεία μέσω της οδού Διοδώρου θα εισέρχονται και πάλι στην Νέα Εθνική Οδό Κορίνθου Πατρών.

 

Σε περίπτωση που το επιτρέψει η πορεία των εργασιών, ο αποκλεισμός του σημείου θα αρθεί νωρίτερα από το προγραμματισμένο διάστημα.

 

Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

 

 

 

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE