«Ιερός χορός»: Συνάντηση Κούβας με Στραβίνσκι

Κατευθείαν από το θέατρο Γκαρθία Λόρκα της Αβάνας, το μπαλέτο Ντάνζα Κοντεμπορανέα Ντε Κούμπα, αποτελούμενο από είκοσι πέντε χορευτές, έρχεται στο Christmas Theater On line με έναν εντυπωσιακό σύγχρονο χορό βασισμένο σε κουβανέζικους ρυθμούς αλλά και στην «Ιεροτελεστία της Ανοιξης» του Ιγκόρ Στραβίνσκι. Τη χορογραφία του Τζορτζ Κασπέντες σκηνοθετεί η ομάδα Sine Qua Non.

 

Οπως εξηγεί ο Κασπέντες: «Ο Ιερός Χορός είναι ο αρχέγονος χορός που κουβαλάμε όλοι μέσα μας. Σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν γεννηθήκαμε, όπου κι αν μεγαλώσαμε, ο ρυθμός είναι πάντα μέσα μας. Περιμένει την ώρα που θα τον ανασύρουμε, θα τον ανακαλύψουμε και θα του δώσουμε την ευκαιρία να αναπτυχθεί. Να μας κάνει να εκφραστούμε με το σώμα μας. Ο χορός αυτός είναι απλός και συνάμα περίπλοκος. Είναι δυναμικός αλλά και γεμάτος συναισθήματα και συγκίνηση. Είναι χαρούμενος αλλά και λυπημένος. Ακολουθεί τον δρόμο της αληθινής ζωής που είναι γεμάτη αντιφάσεις. [...] Ο Ιερός Χορός είναι σαν λαμπερό σπαθί που αφήνει στους θεατές την ανάμνηση ενός πολεμιστή οδεύοντας στον ουρανό και, όταν φθάνει στον ήλιο, θρυμματίζεται σε χίλια φτερά…».

 

Διάρκεια 115 λεπτά. Παραστάσεις on line: Σήμερα στις 4 μ.μ. και στις 8 μ.μ., αύριο στις 8 μ.μ. Τιμή κωδικού 12 ευρώ. (viva.gr, christmastheater.gr)

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE