Διαδικτυακή ξενάγηση στην έκθεση του Ιρανού Ali Banisadr

Το Μουσείο Μπενάκη μας προσκαλεί να περιηγηθούμε στην έκθεση ζωγραφικής του Ιρανού καλλιτέχνη Ali Banisadr.

Η έκθεση «ALI BANISADR. Ultramarinus - Πέρα από τη θάλασσα» παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού και περιλαμβάνει πίνακες του ζωγράφου σε διάλογο με σπάνια κινέζικα κεραμικά από τις συλλογές του Μουσείου.

Την Κυριακή στις 19:00 και μέσω μίας διαδικτυακής ξενάγησης θα περιηγηθούμε στον κόσμο του Ali Banisadr, δωρεάν, στην ελληνική γλώσσα.

Στην έκθεση, μέσα από τον διάλογο χαρακτηριστικών πινάκων όλης της πορείας του καλλιτέχνη και κεραμικών κινεζικής τέχνης από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη επιχειρείται μία προβολή του παρελθόντος στο παρόν και μια ελεύθερη αναμόχλευση μορφών, πηγών και αφηγήσεων με όχημα το δυναμικό χρώμα του μπλε που κυριαρχεί στα εκρηκτικά αυτά τοπία.

Ο πειραματισμός με το χρώμα, η κατασκευή φανταστικών τοπίων, η κριτική ερμηνεία σύγχρονων κρίσεων συσχετίζονται εδώ με την ιστορία της ζωγραφικής και της χρήσης του χρώματος Ultramarine. Παρακολουθήστε το ψηφιακό preview της έκθεσης του Ali Banisadr

Η επιμελήτρια της έκθεσης Πολύνα Κοσμαδάκη, η διευθύντρια της γκαλερί Thaddaeus Ropac στο Παρίσι, Ξένια Γερουλάνου και ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Γιώργης Μαγγίνης μας μιλούν για τον καλλιτέχνη, για τα έργα και το πλαίσιο δημιουργίας τους.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί https://www.benaki.org/index.php?option=com_events&view=event&type=0&id=105965&Itemid=164&lang=el&mc_cid=c52d265507&mc_eid=8d3308991c ή μπορείτε να συνδεθείτε στο facebook του Μουσείου Μπενάκη 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Με δυο καπέλα

Ιαν 25, 2021 Hits:47 ΑΠΟΨΕΙΣ