Εργαστήρι ακροβατικών πανιών και σκηνικής παρουσίας

Κάθε Πέμπτη από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ στο θέατρο Γραμμές Τέχνης θα πραγματοποιείται το καινοτόμο εργαστήρι συνδυασμού ακροβατικών (εναέριων και εδάφους) από την Ευτυχία Χρυσοβέργη, με αμιγώς σκηνικές τέχνες, όπως Υποκριτική, Σχεδιασμός Φωτισμών, Χρήση Σκηνικών Αντικειμένων.

Το εργαστήρι θα χωριστεί σε τρεις θεματικές ενότητες:

1ο τρίμηνο: Ενασχόληση με τη γνωριμία και την οικειοποίηση του χώρου, της ομάδας, της διδάσκουσας, της χρήσης των πανιών. Εκμάθηση της τεχνικής των εναέριων ακροβατικών και η γνωριμία του κινούμενου σώματος με το έδαφος, θα μονοπωλήσει το 2ο διάστημα..!

2ο τρίμηνο: Συνδυασμός όλων όσα μάθαμε στο 1ο τρίμηνο με βασικές αρχές υποκριτικής και κατανόησης κι εκφοράς κειμένου και σκηνοθετικής γραμμής με λόγο και κίνηση, με αρωγό τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Θεόδωρο Κανδηλιώτη. Τελικός στόχος, ο συνδυασμός λόγου και κίνησης σε όλους τους υποκριτικούς άξονες!

3ο τρίμηνο: Πειραματισμοί με εικαστικές κατασκευές (σκηνικά αντικείμενα, installation, μάσκες, καπέλα κ.λπ.) υπό τις οδηγίες του Eno Shkodrani. Αρχικά θα προσεγγίσουμε τη σκηνογραφία θεωρητικά και το πώς αυτή χρησιμοποιείται στο σύγχρονο κυρίως θέατρο.

Στο τέλος της σεζόν, θα επιχειρηθεί η σύνθεση και αποκωδικοποίηση των όσων έγιναν το προηγούμενο διάστημα και οι συμμετέχοντες θα στοχεύσουν στη δημιουργία παραστασιακού υλικού.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 6998060606 & 6937341717

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE