Η «επανεκκίνηση» της Δημοτικής Πινακοθήκης

Mε την πραγματοποίηση ξενάγησης στην έκθεση σχεδίων και χαρακτικών της Ζιζής Μακρή, ξεκίνησε και επίσημα το απόγευμα της Τρίτης, η επαναλειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών.

Την ξενάγηση -κατά ομάδες των 8 ατόμων- στην έκθεση, πραγματοποίησε ο εκ των επιμελητών της έκθεσης Γρηγόρης Αναγνώστου, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και τη ζωή της Ζιζής Μακρή καθώς και την σχέση της με τη χώρα μας.

Στην «επανεκκίνηση» της Δημοτικής Πινακοθήκης το παρών έδωσε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την πόλη, το γεγονός ότι ο Πολιτιστικός Οργανσιμός παρουσιάζει την συγκεκριμένη έκθεση. Παράλληλα, ο δήμαρχος Πατρέων επεσήμανε πως ο Πολιτιστικός Οργανισμός στις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας, ήταν στην «πρώτη γραμμή» και δίπλα στους πολίτες αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.

Στην ξενάγηση παρευρέθηκε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη διά ζώσης γνωριμία του κοινού με το έργο της Ζιζής Μακρή, έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση μίας ακόμα ξενάγησης, στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου, από τον επιμελητή της έκθεσης Σπύρο Μοσχονά.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE