Πάτρα: Αυξήθηκαν οι θέσεις στο Αρχαίο Ωδείο

Τα περασμένα χρόνια, το σημείο αναφοράς των καλοκαιρινών εκδηλώσεων (μουσικών και παραστάσεων) ήταν το Ρωμαϊκό Ωδείο. Δεν ήταν λίγα τα παράπονα που συχνά - πυκνά ακούγαμε για το ότι κάποιες φορές το Ωδείο ήταν υπέρ του δέοντος γεμάτο. Οι προσπάθειες για να αποτραπεί το φαινόμενο ήταν συνεχής, όμως φέτος τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Στην μετά-καραντίνα εποχή, οι κανονισμοί για την πληρότητα των χώρων αλλά και το πώς πρέπει να κάθετε το κοινό δεν αφήνουν περιθώρια για «παρασπονδίες».

Αρχικά όπως ξέραμε φέτος το Ρωμαϊκό Ωδείο επρόκειτο να φιλοξενήσει 108 άτομα σε κάθε εκδήλωση, όμως και πάλι τα δεδομένα άλλαξαν. Οπως σημειώνει η διευθύντρια της ενιαίας εφορείας αρχαιοτήτων Αχαΐας Αννίτα Κουμούση, σύμφωνα με νέα εγκύκλιο οι θέσεις στο Ρωμαϊκό Ωδείο είναι 131.

Μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το τοπικό συμβούλιο ώστε να εγκρίνει τις εκδηλώσεις τόσο του Δήμου Πατρέων όσο και του ΟΚΠΕ που επιθυμούν να φιλοξενηθούν στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΡΩΜΑΪΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

Οταν ρωτήσαμε την κυρία Κουμούση πότε θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες αποκατάστασης του Ρωμαϊκού Ωδείου, όπως και του περιβάλλοντος χώρου του, επεσήμανε πως ετοιμάζονται τρεις ακόμα μελέτες εκτός της μίας που έχει γίνει μέχρι σήμερα, και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει το 2021.

ΜΗΤΣΙΑΣ- ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΡΙΟΥ - ΛΥΡΙΚΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δύο εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία που διοργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού υπό τον γενικό τίτλο «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός».

Η πρώτη, όπως είναι γνωστό, είναι η μουσική παράσταση του σημαντικού ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά ο οποίος θα συμπράξει με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σ' ένα διπλό ρόλο ερμηνεύτριας και αφηγήτριας των σημαντικότερων ποιητών μας. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο, ενορχηστρώσεις) και Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι, μαντολίνο). Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα, η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο. Και μπορεί η ημερομηνία να μένει η ίδια, όμως η τοποθεσία αλλάζει, λόγω της μικρής - πλέον - χωρητικότητας του Ωδείου. Ετσι, η εκδήλωση μεταφέρεται στο Κάστρο του Ρίου, όπου υπάρχει η δυνατότητα για περίπου 300 άτομα.

Επίσης στο ίδιο πλαίσιο εκδηλώσεων, στις 12 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, θα δούμε «χορευτικά σόλι» από το την Εθνική Λυρική Σκηνή. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν χορευτές του Μπαλέτου της ΕΛΣ αλλά και του καταξιωμένου Γιώργου Κοτσιφάκη, σε μια σειρά από χορευτικά σόλι. Ως μια συνομιλία κίνησης και ακινησίας, οι χορευτές θα διηγηθούν καινούργιες ιστορίες πάνω σε χορογραφίες των ίδιων αλλά και των Ιωάννας Πορτόλου, Γιάννη Νικολαΐδη, Χρήστου Παπαδόπουλου και Κωνσταντίνου Ρήγου. Ο εξωτερικός χώρος του Μουσείου, μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 300 άτομα, ενώ σε περίπτωση κακών καιρικών συνθηκών η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό του Μουσείου, με τους θεατές να μειώνονται στους 100.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE