Γρ. Αλεξόπουλος για εργοστάσιο Φλόκα: Το πρώτο μεγάλο βήμα

Με αφορμή τη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπό τον συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Μανώλη Γραφάκου, με θέμα τη συνολική αντιμετώπιση της Διαχείρισης Απορριμμάτων στον Νομό Αχαΐας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, του  Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Νικόλαου Παπαθεοδώρου, του   Δημάρχου Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α (Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας) κ. Γρηγόρης Αλεξόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Ήταν μια σύσκεψη που έφερε ουσιαστικά αποτελέσματα σε σχέση με τις διεκδικήσεις μας  στο καίριας σημασίας θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Είναι σαφέστατα μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση αποκλειστικά από δημόσιους πόρους για το Εργοστάσιο του Φλόκα, όπως αυτό προβλέπεται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό, τον οποίο και υλοποιούμε, έτσι ώστε γρήγορα να κλείσει ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα που γίνεται για την επίτευξη των στόχων μας και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Όπως έχω πει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, απαραίτητη προϋπόθεση για το όποιο θετικό αποτέλεσμα είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. 

Εμείς ως ΣY.ΔΙ.Σ.Α. βασιζόμαστε σε  αυτά που σχεδίασαν  οι προηγούμενες δημοτικές αρχές και ΦΟΔΣΑ και συνεχίζουμε στο ίδιο πλαίσιο χωρίς να μηδενίζουμε καμία προσπάθεια, αντίθετα δείχνοντας εμπιστοσύνη στους σχεδιασμούς και τους στόχους που έχουν τεθεί.

Θέλω να τονίσω ότι παράλληλα, βρέθηκε λύση και για την άμεση διάθεση των απορριμμάτων της Αιγιάλειας σε χώρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας καθώς και για την υλοποίηση των υπολοίπων έργων που προβλέπονται στον Περιφερειακό Σχεδιασμό.

Έχει σημασία να κατανοήσουμε όλοι ότι το όποιο αποτέλεσμα δεν έχει να κάνει με κανέναν από εμάς που θα εργαστούμε για να το επιτύχουμε, αλλά με τους πολίτες που θα ωφεληθούν άμεσα από αυτό.

Αν συνεχίσουμε συνεργαζόμενοι με την ίδια σύμπνοια, Υπουργείο, Περιφέρεια, Δήμοι και ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α, είναι σίγουρο ότι θα έχουμε τα θετικά αποτελέσματα που  επιζητούν οι πολίτες και θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE