Πάτρα: Συγκέντρωση και πικεκοφορία από την Επιτροπή Ειρήνης- Παρούσα και η Δημοτική αρχή (φωτο)

Συγκέντρωση και πικετοφορία πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας ενάντια στην συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Δήμαρχος μαζί μέλη της Δημοτικής Αρχής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας στο στρωμένο δρόμο που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της β' φάσης του "Στρατηγικού Διαλόγου" Ελλάδας - ΗΠΑ τον Οκτώβρη του 2019, αλλά και με τη στήριξη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που "πίνουν νερό" στο όνομα των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, με την επικίνδυνη αυτή Συμφωνία:

Δίνει το ελεύθερο στην κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές υποδομές εντός των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ενισχύει τις πολεμικές δυνατότητες της βάσης στη Σούδα, που διαχρονικά έχει εκπληρώσει βρώμικο ρόλο σε όλους τους πολέμους κι επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία κ.α.

Εντάσσει κι επίσημα πλέον στο πλέγμα των ευρωατλαντικών υποδομών στη χώρα μας τις βάσεις που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, καθώς και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου ήδη έχουν κάνει "απόβαση" στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και από κοντά η κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα θέτουν σε μεγάλους κινδύνους τον ελληνικό λαό! Οι εργαζόμενοι, οι γυναίκες, η νεολαία, ο λαός συνολικά εντείνουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα και την πάλη μας! Ως  Επιτροπή Αγώνα καλούμε το λαό να καταδικάσει τη Συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ και απαιτούμε :

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή.

Να κλείσουν τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις στην Ελλάδα.

Να μην χρησιμοποιηθούν οι Βάσεις του Αράξου (έτοιμη για αποθήκευση  πυρηνικών )και της Ανδραβίδας στα αμερικανικά πολεμικά σχέδια.

Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αποστολές στο εξωτερικό.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE