Πάτρα: Σύσκεψη στην Περιφέρεια για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, συμμετείχε χθες, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αντικείμενο τα απαραίτητα έργα για την προστασία των πλωτών οχημάτων στην περιοχή μας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι αναγκαίο να συνεχιστεί η επιδίωξη χρηματοδότησης από το κράτος των έργων προστασίας από τις πλημμύρες και η πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων.

Στον Δήμο μας έχουμε αρκετούς χειμάρρους, που είναι υπεύθυνοι για την καθαριότητά τους και τα άλλα απαραίτητα έργα τους, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όπου η Περιφέρεια έχει δυσκολία να ανταποκριθεί, πρέπει να ενημερωθεί έγκαιρα για να παρέμβουμε με τους εργαζόμενους και τις μηχανές του Δήμου. Γιατί η προτεραιότητα μας είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Η άλλη μεγάλη υπόθεση είναι η Ολυμπία οδός και τα έργα που εξελίσσονται για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή, που προκαλούν σοβαρούς κινδύνους στις περιοχές Ψαθόπυργο, Αραχωβίτικα, Άγιο Βασίλη και Ρίο.

Δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα, ώστε σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης να διευθετηθούν τα νερά και να αποφευχθούν οι πλημμυρικές επιπτώσεις.

Θα ζητήσουμε άμεση συνάντηση με την κυβέρνηση, για να ενημερώσουμε εάν έχουν ανατεθεί τα έργα της αντιπλημμυρικής προστασίας και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους ».

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της αντισεισμικής προστασίας και προστασίας, τονίζοντας ότι «η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα σεισμογενή. Για τις μελέτες και τις παρεμβάσεις στα δημόσια κτίρια, τα σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί δεν δίδονται ούτε ένα ευρώ και δεν υπάρχουν προσλήψεις ανέργων μηχανικών για να στελεχωθούν οι υπηρεσίες μας και να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, γιατί όχι στις προτεραιότητές τους.

Στην σύσκεψη μαζί με τον Δήμαρχο υπήρξε ο Αντιδήμαρχος του Πρασίνου, Ανδρέας Αθανασόπουλος.

 

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE