Προτάσεις από το“σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά για την Πάτρα, πόλη πράσινη!

Διαδικτυακή πλατφόρμα προβολής των σημείων ανακύκλωσης όλων των υλικών, υιοθεσία, αναβάθμιση και προστασία των πράσινων σημείων, δενδροστοιχιών και των δένδρων στα πεζοδρόμια, ενοποίηση και φύτευση στους ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών είμαι ορισμένες από τις προτάσεις της υποψήφιας δημοτικής παράταξης “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμάμε τις οποίες «μπορούμε να κάνουμε την Πάτρα, πόλη πράσινη»!

Ειδικότερα στο πρόγραμμα του “σπιράλ” για την Πάτρα, πόλη πράσινη περιλαμβάνονται τα εξής:

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  • -Σημεία Ανακύκλωσης.
  • -Προστασία πρασίνου.
  • -Ακάλυπτοι χώροι πολυκατοικιών. Η πόλη πρέπει να αυξήσει θεαματικά το ποσοστό των ελεύθερων χώρων της και μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι η ενοποίηση και η οργανωμένη φύτευση στους ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών.
  • -Ανάπλαση/ πεζοδρομήσεις. Για τις λιγότερο κεντρικές συνοικίες όπως Σκαγιοπούλειο, Ζαρουχλέικα, Εγλυκάδα, Αγυιά, Συχαινά κλπ. θα επιλεγούν και σχεδιαστούν οάσεις πρασίνου και χώροι συνάντησης των κατοίκων μέσω της «διεύρυνσης» και ανάπλασης κάποιων βασικών πλατειών με πέριξ πεζοδρομήσεις.
  • -Τράπεζα γης. Ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει γρήγορα σε απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών,
  • -Άμεση καταγραφή, σταθεροποίηση και σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων μέσω της στείρωσης (ιδιαιτέρως του θηλυκού πληθυσμού) κ.α.
  • -Σε Καραμανδάνειο, «ΜΕΡΙΜΝΑ» και «Κιβωτό της Αγάπης»

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις επισκέψεις σε κοινωνικά ιδρύματα και συναντήσεις με φορείς της πόλης ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής του “σπιράλ” Πέτρος Ψωμάς. Αντιπροσωπεία της υποψήφιας δημοτικής αρχής επισκέφθηκε τα Ιδρύματα «Κιβωτός της Αγάπης» και «Μέριμνα» καθώς και το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών προκειμένου να ενημερωθούν για το έργο, την πορεία και τις δυνατότητες συνέργειας με το Δήμο.

Στην «Κιβωτό της Αγάπης» τα μέλη του “σπιράλ” συναντήθηκαν με την πρόεδρο του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κατερίνα Νικολάου, η οποία μετέφερε στον Πέτρο Ψωμά τις ανάγκες του Ιδρύματος και στο ότι καλύπτονται με τη βοήθεια των Πατρινών συμπολιτών μας. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εθελοντικές απογευματινές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στην «Κιβωτό» και στην ανάγκη απασχόλησης σε ΚΔΑΠ των λειτουργικότερων τροφίμων.

ΣΤΟ Θ.Π.Κ. «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

Στην συνέχεια, ο Πέτρος Ψωμάς και τα μέλη του “σπιράλ” επισκέφθηκαν το Θεραπευτικό Παιδαγωγικό Κέντρο Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

ΣΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ

Τέλος, η αντιπροσωπεία του “σπιράλ” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πέτρο Ψωμά επισκέφθηκε το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, το μοναδικό αποκλειστικά παιδιατρικό νοσοκομείο, που λειτουργεί στην Ελλάδα εκτός λεκανοπεδίου Αττικής.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE