Το “σπιράλ” στο ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου και Δ. Στερεάς Ελλάδος

Ζητήματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, το θέμα των υδρογονανθράκων, την αντισεισμική θωράκιση της Πάτρας, το φράγμα Πείρου - Παραπείρου, αλλά και το πράσινο και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του “σπιράλ” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων Πέτρο Ψωμά, με τον Πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης του Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ).

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς εξήρε τη σημαντική συμβολή των φορέων, που αποτελούν επιστημονικούς συμβούλους της Πολιτείας, όπως το ΓΕΩΤΕΕ, που ως ειδικοί μπορούν να επιληφθούν ζητημάτων που αφορούν την πόλη και χρήζουν επιστημονικής προσέγγισης, όπως η αντισεισμική θωράκιση, η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και θέματα που ενδιαφέρουν τον αγροτικό πληθυσμό του Δήμου.

«Ελπίζω από την 1η Σεπτεμβρίου να είστε και επίσημα θεσμικός συνομιλητής μας –με την έννοια ότι εμείς από τότε θα αποκτήσουμε τον θεσμικό μας ρόλο– και να έχουμε μια διαρκή επαφή, καθώς έχουμε ανάγκη τις συμβουλές σας, τις γνώμες και τοποθετήσεις σας. Ακόμα και αν σε κάποια θέματα διαφωνήσουμε, μόνο μέσα από δημιουργικό διάλογο μπορούν να προκύπτουν ο κοινός τόπος και οι σωστές κατευθύνσεις για την επίλυση των προβλημάτων» τόνισε ο Πέτρος Ψωμάς.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του ΓΕΩΤΕΕ Θανάσης Πετρόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης του πρασίνου στην πόλη, που θα αναβαθμίσει την αισθητική της εικόνας της πόλης, ενώ αναφέρθηκε στις γνωμοδοτήσεις του Επιμελητηρίου όσον αφορά την αντισεισμική θωράκιση και τους υδρογονάνθρακες.
Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα των αδέσποτων ζώων, για το οποίο, όπως τονίστηκε από μέλη του Επιμελητηρίου, ο Δήμος θα χρειαστεί την καθοδήγηση από τους ειδικούς ως προς την διαχείριση του προβλήματος.
Στη συνάντηση εκ μέρους του ΓΕΩΤΕΕ - Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδος μετείχαν εκτός από τον πρόεδρο Θανάση Πετρόπουλο, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής Σπύρος Σπυρόπουλος, γενικός γραμματέας, Νίκος Νιφόρας, οργ. Γραμματέας, και Γιώργος Αγγελόπουλος, ταμίας.

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Πέτρο Ψωμά συνόδευαν τα μέλη του συνδυασμού και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Εύα Αθανασοπούλου, Ευαγγελία Βαβαρούτα, Στάθης Πολίτης, Γιώργος Σιγαλός, Αθηνά Σουγλέρη και Άκια Σταμάτη.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE